Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Aντιπτέραρχος ε.α. της ΠΑ: «Αν κλιμακώσουν οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλο χουνέρι & θα φωνάξουν άλλους να τους σώσουν».


Αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η πλειοψηφία τους, θεωρεί ότι σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική κρίση τα ελληνικά όπλα θα βγουν νικηφόρα.


O Γιώργος Γερούλης Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, φιλοξενήθηκε στο Open TV και μίλησε για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Δεν «μάσησε» τα λόγια του και παραδέχτηκε ότι είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της έντασης με την Άγκυρα και μπορεί να περάσει στο στάδιο της κρίσης.

Ο ίδιος αναλύει τα ενδεχόμενα και τα πιθανά σενάρια που μπορούν υπάρξουν σε πιθανή κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση της έντασης και της κρίσης εν συνεχεία.

«Δεν φοβάμαι την Ελλάδα. Τελευταία αποδείχθηκε ότι ξυπνάει μέσα μας η ελληνική λεβεντιά. Θα πάθουν τέτοιο χουνέρι οι φίλοι μας, που θα καλέσουν άλλους να λύσουν το πρόβλημα…» είπε με νόημα ο Αντιπτέραρχος.

«Έχουμε σαφή υπεροχή στο κομμάτι της τακτικής, έχει αποδειχθεί κι άλλες φορές» πρόσθεσε.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να κερδίσουν μια πολεμική αντιπαράθεση με την Τουρκία το θέμα είναι να το γνωρίζει αυτό και να το πιστεύει και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Άλλωστε εάν η Άγκυρα επιχειρήσει να στείλει ερευνητικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την βύθισή του.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε κυρίαρχο κράτος....

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου