Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ «ΧΤΥΠΑ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ



Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, θεωρητικός του νεοοθωμανισμού και πρώην βασικός σύμβουλος του Ερντογάν, ο γνωστός στην Ελλάδα και από το βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», Αχμέτ Νταβούτογλου, άρχισε να ξαναβγαίνει στην επικαιρότητα στην Τουρκία με την δημιουργία του νέου αντιπολιτευόμενου κόμματος, αλλά κυρίως με δημόσιες δηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ερντογάν.


Αυτή την φορά ο Νταβούτογλου επιτέθηκε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία οδηγείται σε πολύ δύσκολες ατραπούς καθώς ο πληθωρισμός και η ανεργία εκτινάσσονται επικίνδυνα για την σταθερότητα της χώρας.

Σε μια χαρακτηριστική συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα, Milli Gazete, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση του Ερντογάν, ενώ την κατηγόρησε ότι συχνά δίνει στην δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ενδιαφέρων είναι ότι ο Νταβούτογλου, που προχωρεί ακάθεκτος στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, αντιπάλου του Ερντογάν, πρότεινε για την έξοδο από την οικονομική κρίση το μοντέλο της Κίνας για την Τουρκία.

Πάντως, όπως φαίνεται, ο πρώην στενός σύντροφος του Ερντογάν εξελίσσεται σε μεγάλο αγκάθι για τον Τούρκο πρόεδρο

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου