Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη - Kαμία επίσημη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων


Επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.


Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υποστήριξε ότι στην επίμαχη επιστολή ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει ως «καταπληκτικές» τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παράλληλα, ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι ο Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε πως «οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία» στην περιοχή.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τα παραπάνω στοιχεία» φέρεται να δήλωσε, επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προτού συμπληρώσει: «Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία στην Ελλάδα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική επιστολή επέρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς το κλίμα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου παραμένει τεταμένο.

Βέβαια στην επιστολή δεν υπάρχει καμία καταδίκη της Τουρκίας για τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Καλά τα όμορφα λόγια, όμως χρειάζονται και πράξεις και όπως φαίνεται εμείς δώσαμε τα πάντα στις ΗΠΑ μέσω των βάσεων για να λάβουμε απλά μία στήριξη μέσω... επιστολής!

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου