Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Θράσος από Κομισιόν: Θέλει και… διευκρινίσεις για τον πλωτό φράχτη!


Με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες από το Σκόπια μέχρι το Βερολίνο να έχουν κλείσει τα σύνορά τους για τους παράνομους μετανάστες, με την Γερμανία να απορρίπτει το 70,5% των αιτήσεων ασύλου αλλοδαπών από την Ελλάδα, με την ίδια την Ελλάδα να «βουλιάζει» κυριολεκτικά κάτω από τις χιλιάδες εισβολές αλλοδαπών ανά μήνα στα νησιά, η Κομισιόν με θράσος «χιλίων πιθήκων» αναμένει διευκρινίσεις για τον πλωτό φράχτη που θέλει να τοποθετήσει πιλοτικά το ΥΠΕΘΑ.


Μάλιστα δηλώνει ότι θα παρακολουθεί κιόλας την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο!

«Ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της κυβέρνησης από τον Τύπο. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τί σχεδιάζουν και ποιοί είναι οι στόχοι της εγκατάστασης ενός φράγματος», απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής όταν ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση προς τον Τύπο για το «πλωτό φράγμα» που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή θα διαδραματήσει πλήρως το ρόλο της σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να κάνουμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση για το θέμα, καθώς δεν έχουμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι τα φυσικά φράγματα δεν αντιβαίνουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως «αυτό που είναι σαφές είναι ότι τέτοιου είδους φυσικά τείχη δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι πρωτίστως αρμοδιότητα των κρατών μελών, αλλά η αρχή της μη επαναπροώθησης πρέπει να γίνεται σεβαστή, καθώς και οι γενικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό που η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει είναι η αποτελεσματική πρόσβαση των αιτούντων άσυλο.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου