Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Σφοδρή επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Μ.Σαλβίνι: «Δημιουργείς μέτωπο με Γαλλία κατά Τουρκίας στην Αν.Μεσόγειο - Θα απαντήσω»



Σφοδρή επίθεση σε Μ.Σαλβίνι και "Λέγκα" από τον "αφηνιασμένο" Ρ.Τ.Ερντογάν και το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι Τούρκοι που  έχουν απασφαλίσει μιλούν για πολεμικό μέτωπο Ιταλίας-Γαλλίας κατά της Τουρκίας στην... Αν. Μεσόγειο!
O εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασαν τις σχετικές αποφάσεις, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της Ιστορίας για εσωτερικές πολιτικές της κάθε χώρας.

«Η απόφαση περί δήθεν γενοκτονίας του Ιταλικού Κοινοβουλίου είναι μια απόφαση που αψηφά τις ιστορικές πραγματικότητες και σπέρνει νέες έχθρες», έγραψε στο twitter o Ιμπραχίμ Καλίν.
Aνάλογου ύφους ήταν και το ανακοινωθέν του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Ιταλίας.

«Το ψήφισμα της Βουλής των αντιπροσώπων της Ιταλίας είναι ένα νέο παράδειγμα της εκμετάλλευσης των αρμενικών ισχυρισμών ως εργαλείου για εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα. Καταδικάζουμε δριμύτατα αυτό το ψήφισμα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το γεγονός ότι το ψήφισμα ετοιμάστηκε από το Κόμμα Λέγκα που ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι ο οποίος προσπαθεί να σαμποτάρει τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας, δεν προκάλεσε έκπληξη».

Αντίστοιχα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αναρτήσεις του στο Twitter στηλιτεύει τόσο την Ιταλία όσο και τη Γαλλία για τις αποφάσεις που έλαβαν στο θέμα αυτό.

«Όπως όλες οι πρωτοβουλίες οι οποίες πολιτικοποιούν την ιστορία, έτσι και αυτή η απόφαση της ιταλικής βουλής των αντιπροσώπων είναι άκυρη.

Είναι απαράδεκτο το ιταλικό κοινοβούλιο να γίνεται παιχνίδι στο ξενοφοβικό Κόμμα Λέγκα, προκειμένου να αυξήσει τις ψήφους της στις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε για την Ιταλία, ενώ για λαϊκισμό κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ανακηρύσσει την 24η Απριλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Το προεδρικό διάταγμα για την 24η Απριλίου του Γάλλου προέδρου Μακρόν παραβιάζει ολοφάνερα το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αποφάσεις του Γαλλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απευθυνόμενος προσωπικά στον Μακρόν δήλωσε εμφαντικά:

«Ας κοιτάξει πρώτα τη δική του μαύρη ιστορία. Έχει περάσει μισός αιώνας από την γενοκτονία στην Ρουάντα».

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ συνδέει μάλιστα όλες αυτές τις κινήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας με την πολεμική που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο.

«Παίζουν ξανά το αρμενικό χαρτί ενάντια στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο», εκτιμά η εφημερίδα.

«Όσοι παρατηρούν με προσοχή τα βήματα και τις συνεργασίες των εταιρειών της Ιταλίας και της Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο, καταλαβαίνει ότι σκοπός τους είναι να δυσκολέψουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο στο ενεργειακό ισοζύγιο και ει δυνατόν, να την αφήσουν απέξω», σχολιάζει το δημοσίευμα, προδικάζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Κύπρου ενάντια στην Τουρκία θα πέσουν στο κενό.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου