Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Το ΠΝ «σκίζει» τις ελληνικές θάλασσες: Ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας προς την Άγκυρα – Ξεκινάει σήμερα η αιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα»


Ηχηρό μήνυμα ετοιμότητας έστειλαν οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, «σκίζοντας» τα νερά του Αιγαίου και εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά τους Έλληνες με τις δυνατότητές τους, ενώ παράλληλα, ξεκινάει σήμερα η αιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα» με συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ.                    
Τόσο η ελληνική άσκηση, όσο και η παγιωμένη «Μέδουσα», στέλνουν ηχηρά μηνύματα ετοιμότητας προς την προκλητική Τουρκία, ενώ επιβεβαιώνουν όσα γράφουμε τόσο καιρό για την ισχυροποίηση της συμμαχίας με την Αίγυπτο και την «θωράκιση» της ανατολικής Μεσογείου απέναντι στις τουρκικές βλέψεις.
Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοίο γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφη πραγματοποίησαν για τέσσερις ημέρες άσκηση μικρής κλίμακας στο Μυρτώο και τον Σαρωνικό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από τις 7 Απριλίου μέχρι και τις 10 μονάδες του πολεμικού ναυτικού πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων άσκηση, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας, καθώς και ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων.
Άσκηση «Μέδουσα»
Η άσκηση Μέδουσα που έχει γίνει πλέον θεσμός ξεκινά από σήμερα στην ΑΟΖ της Αιγύπτου με συμμετοχή των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και της 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών που θα εκτελέσουν και απόβαση στις ακτές της Αιγύπτου.

Στη άσκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχουν και μια τετράδα ελληνικών μαχητικών και μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού. Μεταξύ άλλων θα δούμε και σενάριο ανακατάληψης πλατφόρμας πετρελαίου, όπως περιλαμβανόταν και στην Άσκηση «Μέδουσα 7», αναφέρουν τα αιγυπτιακά ΜΜΕ.
Αυτό ήταν ένα από τα σενάρια της άσκησης σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση προβοκάτσιας ή δολιοφθοράς, με τις τρεις χώρες που συμμετείχαν σε αυτή (Ελλάδα – Αίγυπτος – Κύπρος) να στέλνουν σαφέστατο μήνυμα στην Άγκυρα.
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου