Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Στις παρελάσεις Βοστώνης και Νέας Υόρκης η σημαία του Κατσίφα!


Στην Βοστώνη βρίσκονται οι δυο αδερφές του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη και Ανθή, μαζί με την εμβληματική σημαία του Βορειοηπειρώτη αγωνιστή, κατόπιν πρόσκλησης Βορειοηπειρωτών της οργανωμένης Eλληνοαμερικανικής ομογένειας και των Επιτροπών Παρέλασης της Νέας Υόρκης και Βοστώνης, στο πλαίσιο των παρελάσεων για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας σε Βοστώνη (7 Απριλίου) και Νέα Υόρκη (14 Απριλίου).
«Καλέσαμε τις αδελφές του Κωνσταντίνου, την Ερμιόνη και την Ανθή, είναι ήδη εδώ και έχουν φέρει την σημαία του Κωνσταντίνου, που ήταν σε όλα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να τους δημιουργούσαν πρόβλημα στο αεροδρόμιο, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Τώρα είναι στην Βοστώνη και είμαστε πολύ συγκινημένοι», δήλωσε στον HELLAS FM η πρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης, Άννα Νότη.

Σύμφωνα με την κ. Νότη, η θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει «αφυπνίσει» την ομογένεια των Βορειοηπειρωτών και σύσσωμο τον ελληνισμό, με αποτέλεσμα η παρουσίαση της σημαίας του 35χρονου αγωνιστή στις παρελάσεις της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. «Θα κρατήσουμε την σημαία με μεγάλη περηφάνεια και συγκίνηση, διότι η θυσία του Κωνσταντίνου μάς έχει ξυπνήσει, μας έχει ταρακουνήσει και συνεχίζουμε. Θα παρελάσουμε να θα είναι σαν να είναι παρών μαζί μας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας σε αποκλειστική του δήλωση στο Crashonline.gr δήλωσε:

«Προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά μας την μητέρα του ήρωα Κατσίφα αλλά η ίδια δεν μπορούσε να κάνει το ταξίδι. Είμαστε περήφανοι που οι αδελφές του Κώστα θα είναι κοντά μας. 

Είμαστε περήφανοι που η σημαία του Κώστα θα είναι μαζί μας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης αλλά και στην Βοστώνη. 

Ο Κώστας αποτελεί έναν σύγχρονο ήρωα, που μας υπενθυμίζει την αντίσταση και τον διαρκή αγώνα των Βορειοηπειρωτών. 

Εμείς ως ομογενείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τα αδέλφια μας στην περιοχή. Δεν θυμηθήκαμε τώρα την Βόρειο Ήπειρο, η Βόρειος Ήπειρος είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας και την σκέψη μας. 

Σε συνεργασία με τους Βορειοηπειρώτες στη Νέα Υόρκη θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ».

Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, Δημήτρης Φιλιππίδης, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση αυτή υπογράμμισε πως «βγαίνουμε ακόμα πιο ενωμένοι και δυνατοί μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο Κώστας Κατσίφας εκτελέστηκε από τους Αλβανούς, όμως οι δολοφόνοι του δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν από το να είναι μαζί μας ο ίδιος στο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία και δεν θα τον εμποδίσουν από το να παρελάσει μαζί μας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο Κωνσταντίνος θυσιάστηκε για μία πατρίδα που αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση, η θυσία του δεν μπορεί να πάει χαμένη και δεν θα πάει χαμένη. Μπράβο στους Βορειοηπειρώτες, μπράβο στην Επιτροπή Παρέλασης της Νέας Υόρκης, μπράβο σε όλους όσους κρατούν αναμμένη την φλόγα του Ελληνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι τιμώμενα πρόσωπα των παρελάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου