Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Προκλητικός ο πρόεδρος της «ένωσης μουσουλμάνων»: «Δε μου αρέσει το τζαμί - Στην Αθήνα ζουν μισό εκατ. μουσουλμάνοι»


Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ένωσης μουσουλμάνων Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από το τζαμί στο Βοτανικό (το πρώτο από την εποχή του οθωμανικού ζυγού) λέγοντας παράλληλα πως MONO στην Αθήνα ζουν μισό εκατ. μουσουλμάνοι.
Παράλληλα και σαν να μας κάνει… χάρη, είπε πως το μισό εκατ. μουσουλμάνων της Αθήνας, δε θα κάνουν διαδηλώσεις για το τζαμί επειδή δεν είναι όπως το θέλουν.  

Την... "πίκρα" των περίπου 500.000 Μουσουλμάνων που σύμφωνα με τον ίδιο ζουν στην Αθήνα για το τζαμί που ετοιμάζεται στο Βοτανικό εξέφρασε ο πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας, Ναίμ Ελ Γαντούρ.

«Είναι σαν μεγάλο περίπτερο. Αυτό είναι το τζαμί που μας λένε τόσα χρόνια και θα χωράει 300 άτομα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ελ Γαντούρ.

Είναι φανερό ότι η "γραμμή" Γαντούρ. συμβαδίζει απόλυτα με τη "γραμμή" Ερντογάν ο οποίος επίσης είχε διαμαρτυρηθεί στον Α.Τσίπρα γιατί το τζαμί στο Βοτανικό, δεν έχει μιναρέ!

Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί να υπάρχει τόση μυστικότητα για το τζαμί, «γιατί να μην ξέρει ο κόσμος τι έχουν φτιάξει;».

Κατά τον ίδιο η κυβέρνηση αυτό που θέλει να κάνει είναι να ξεμπερδεύει με το θέμα. «Ένας υπουργός είπε ότι έχουμε γίνει ρεζίλι στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ήρθα από την Αίγυπτο πριν από 45 χρόνια. Έχω γεννηθεί στο Πορντ Σάιντ, είχαμε πολύ μεγάλη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, είχαμε σχολείο ελληνικό, είχαμε τα πάντα, εμείς εδώ τόσα χρόνια να μας φτιάξουν ένα περίπετρο και χωρίς μιναρέ και να μας πουν αυτό είναι;» πρόσθεσε ο κ. Ελ Γαντούρ.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι «στην Αίγυπτο υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες με καμπαναριό και λένε για την Αίγυπτο ότι είναι τριτοκοσμική. Γιατί μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να μας αντιμετωπίζει μίζερα;».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα διαμαρτυρηθούμε, είναι μόνο μια πίκρα».

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου