Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Αλλάζω την ιστορία - Θα ελέγχαμε την Ευρώπη τον 17ο αιώνα - Φέρετρα σε όποιον ακουμπήσει την Κω/πολη»


Παραλήρημα διαρκείας με πρωτοφανείς και εμπρηστικές δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν για Ευρώπη, Ελλάδα, Κωνσταντινούπολη, Αγιά Σοφιά μέχρι και... Τροία από ένα Τούρκο πρόεδρο ο οποίος δείχνει πως βρίσκεται "εκτός ελέγχου και λογικής".
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αφού τόνισε πως αλλάζει τον ρου της ιστορίας, ανέφερε πως κάποιες δυνάμεις πολεμούν την Τουρκία.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του από την Αμισό ανέφερε:
«Toυς Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς φίλους μας τους προειδοποιούμε και για την τρομοκρατία του PKK και της ρατσιστικής τρομοκρατίας εναντίον του Ισλάμ. Ελάτε πριν μεγαλώσει το ζήτημα αυτό να τηρήσουμε μια ενιαία στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. 
Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη της πολιορκίας της Βιέννης στη χώρα μας. 
Εκεί που θα περνούσαμε τη Βιέννη και θα είχαμε πάρει όλη την Ευρώπη, επιστρέψαμε από αυτή.
Θα μπορούσαμε να είχαμε καταλάβει την Βιέννη τον 17ο αιώνα και ολόκληρη η Ευρώπη να είναι δικιά μας.
Ενώ τώρα η τουρκική επικράτεια μειώθηκε από 22 εκατ.  τετραγωνικά χλμ της οθωμανικής περιόδους σε 780.000 τχλμ σήμερα.
Τώρα όμως κάποιοι θεωρούν πολλά από τα εδάφη μας δικά τους, όπως είναι η Θράκη» είπε μεταξύ άλλων.
Παραλήρημα διαρκείας με εμπρηστικές δηλώσεις για Κωνσταντινούπολη, Αγιά Σοφιά και Σμύρνη
Ο Ταγίπ Ερντογάν εδώ και πολλές ημέρες προχωρά καθημερινά σε εμπρηστικές και ανιστόρητες δηλώσεις που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα.
Τα λόγια για την Κωνσταντινούπολη
Σήμερα έκανε νέες αναφορές στην Κωνσταντινούπολη παραφράζοντας το όνομα της υποστήριξε πως είναι πόλη του Ισλάμ!
Στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7 ανέφερε πως «υπάρχουν δηλώσεις του γιου του Νετανιάχου. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές στο όνομα Κωνσταντινούπολη. Άρα ακόμα υπάρχουν σκέψεις στην ψυχή τους για κάτι τέτοιο. Ας καταλάβουν όμως πως εδώ είναι Ισλάμπολ (πόλη του Ισλάμ) Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει Κωνσταντινούπολη, ούτε η σκέψη αυτή ούτε τέτοια όνειρα».
O Τούρκος πρόεδρος είχε ανοίξει τον… χορό των αναφορών για την Κωνσταντινούπολη απειλώντας με… φέρετρα:
«Την "Ιστανμπούλ" δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».
Ο Τούρκος πρόεδρος στην ίδια ομιλία από τα Δαρδανέλια αναφέρθηκε και στο θέμα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο:
«Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθως παραβιάζουν τα δικαιώματα μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».
Τα λόγια για την Αγιά Σοφιά
Από εκεί και πέρα ο  Τούρκος πρόεδρος έκανε πολλές αναφορές τις τελευταίες ημέρες  και στο θέμα της Αγίας Σοφίας και στο αίτημα κάποιων να λειτουργήσει ως τζαμί:
«Λένε πως η Αγία Σοφία σαν να είναι δανεική και θα την ξαναπάρουν. Αν τολμάς έλα να την πάρεις. Όμως στη χώρα μας πάλι κάποιοι λένε να ανοίξει η Αγιά Σοφιά. Βρε αδελφέ δεν πρέπει να αντιδράς με ευαισθησία σε αυτά τα λόγια του τρομοκράτη και να έχεις τέτοιο αίτημα.
Έχω κι άλλες σκέψεις βέβαια. Όμως αυτά δεν μπορούν να ειπωθούν, απλά να γίνουν. Εκεί κάναμε και μια έκθεση, διαβάσαμε και το Κοράνι. Σε ένα συγκεκριμένο χώρο γίνονται και προσευχές. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να τα ξεπεράσουμε αυτά. Όμως πρέπει να δούμε τι φέρνει και τι χάνουμε. Κι αυτό δεν μπορώ να το αποκαλύψω εδώ. Στην περίπτωση αυτή θα χάσουμε και πράγματα θα είναι βαρύ το τίμημα», κατέληξε.
Νωρίτερα αναφέρθηκε στο μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας:
«Aυτός ο αλήτης τι λεει για την »Ιστανμπουλ» ; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή , δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό. Από την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ένα μήνυμα στο twitter η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπό τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».
Στο μανιφέστο, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων:
«Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»
Σημειώνεται ότι σε προεκλογική του συγκέντρωση, ο Ερντογάν έδειξε σε μια μεγάλη οθόνη ένα βίντεο που περιελάμβανε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη και αλλοιωμένες εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο Μπρέντον Τάραντ απειλούσε τους Τούρκους μουσουλμάνους, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφτεί δύο φορές την Τουρκία και είχε απειλήσει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν τις επισκέψεις του υπόπτου και τις επαφές του.
«Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ (…) ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (…) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος».
Τα λόγια για τη Σμύρνη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  την Κυριακή ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία του στη Σμύρνη με εθνικιστικά μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς μιλάει «για Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες»! Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην πόλη αυτή απευθυνόμενος στους κατοίκους της πόλης δήλωσε «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».
Αμέσως μετά πάντως μίλησε και για την Μικρασιατική καταστροφή και δήλωσε:
«Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».
Έφτασε μέχρι την Τροία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Μουσείο της Τροίας και ανέφερε πως «προσπαθούμε να μεταφέρουμε την ιστορία μας στις επόμενες γενιές»! Στην ομιλία του μίλησε για τα 5.000 χρόνια ιστορίας της πόλης που συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική ιστορία ήδη από τον Τρωικό Πόλεμο και τόνισε πως «μεταφέρει την ιστορία μας στις επόμενες γενιές».
«Το μουσείο της Τροίας το οποίο θα εγκαινιάσουμε σήμερα, είναι το τελευταίο παράδειγμα της προσπάθειας μας να μεταφέρουμε την ιστορία μας στις επόμενες γενιές», είπε. Στην συνέχεια τόνισε: «Η Τροία με την ιστορία 5.000 ετών, είναι από τα σημαντικότερα μας αρχαιολογικά σημεία το οποίο είναι υπό την προστασία της Unesco από το 1998».

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου