Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Αλβανία γιορτάζει 10 χρόνια στο ΝΑΤΟ ενώ δεν έχει αεροπορία ούτε τανκς


10 χρόνια μετά την είσοδο της στο ΝΑΤΟ, η Αλβανία παραμένει χωρίς αεροπορία, τανκς και ναυτικό. Η επέτειος θα εορταστεί στα Τίρανα με πτήσεις νατοικών αεροσκαφών.
Στην επέτειο των δέκα ετών από την 1η Απριλίου 2009, που η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια σειρά δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου κατά την εβδομάδα που προηγείται της επετείου προσχώρησης, θα λάβουν χώρα στρατιωτικές ασκήσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και κοινές με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των πιο σημαντικών γεγονότων που θα έχουν δημόσιο αντίκτυπο, είναι οι εκδηλώσεις στις 28 και 29 Μαρτίου.

Θα λάβει χώρα συνέδριο υψηλού επιπέδου στο ξενοδοχείο ‘Mak’, με θέμα «Η Αλβανία 10 χρόνια στο ΝΑΤΟ- Η ασφάλεια στην περιοχή.

Επίσης, στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» και στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους» θα υπάρχουν πάνω από 2.500 Αλβανοί στρατιώτες, πάνω από 100 στρατιωτικά οχήματα μάχης καθώς και ελικόπτερα, ενώ η στρατιωτική ορχήστρα θα δώσει το πνεύμα της επετείου γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Συγχρόνως προγραμματίζονται πτήσεις νατοϊκών αεροσκαφών πάνω από την αλβανική πρωτεύουσα.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί εκτός από τους επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, ανώτατοι στρατιωτικοί των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, πρέσβεις και στρατιωτικοί σύνδεσμοι διαπιστευμένοι στη χώρα, βουλευτές κ. ά.

I Ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου