Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ισόβια στους πρώην αστυνομικούς που ξεσκέπασαν σκάνδαλο διαφθοράς του Ερντογάν!


Ισόβια για πρώην αστυνομικούς που ερευνούσαν σκάνδαλο διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 2013.
Το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς είχε θέσει στο στόχαστρο το στενό περιβάλλον του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνολικά, 15 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις πρώην αρχηγοί της αστυνομίας, καταδικάστηκαν σε ισόβια αφού κρίθηκαν ένοχοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», μετέδωσε το Anadolu.

Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν εξάλλου ένοχοι για “συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” στη δίκη αυτή όπου σχεδόν 70 άτομα δικάζονταν για τη φερόμενη ανάμιξή τους σε αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013.

Η υπόθεση αυτή, που ταρακούνησε την κυβέρνηση Ερντογάν ο οποίος ήταν τότε πρωθυπουργός, έθεσε στο στόχαστρο πολλούς υπουργούς και προσκείμενους στον Τούρκο ηγέτη που κατηγορήθηκαν για δωροληψία ή κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Πολλοί υπουργοί που ανήκαν στο περιβάλλον του Ερντογάν είχαν τότε παραιτηθεί.

Όμως το σκάνδαλο γρήγορα κουκουλώθηκε και εκατοντάδες αστυνομικοί και δικαστές που συνδέονταν με την έρευνα συνελήφθησαν ή μετακινήθηκαν.

Ερντογάν – Γκιουλέν

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες, ο Ερντογάν απέδωσε την υπόθεση αυτή σε μια συνωμοσία του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός πρώην συμμάχου που έγινε μαύρο πρόβατο για τον Τούρκο ηγέτη.

Ο Γκιουλέν, που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και 20 χρόνια, κατηγορείται επίσης από την Άγκυρα ότι σχεδίαζε την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Οι τουρκικές αρχές και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την εξουσία περιγράφουν σήμερα το σκάνδαλο διαφθοράς του 2013 ως “απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος” που προμήνυε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους οπαδούς του Γκιουλέν ότι διείσδυσαν σιγά – σιγά σε τουρκικούς θεσμούς, όπως η δικαιοσύνη, η αστυνομία και η εκπαίδευση, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα “παράλληλο κράτος”.

Μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν διώξεις σε ένα χωρίς προηγούμενο εύρος εναντίον φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν αλλά και Κούρδων αντιφρονούντων και δημοσιογράφων, συλλαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες άτομα.

PRONEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου