Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τι είπε ο Καμμένος από το Πεντάγωνο για τον «Προθητή» και την ΑΟΖ



Προειδοποίηση προς την Τουρκία για συμμόρφωση αναφορικά με τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο απηύθυνε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις, ο Πάνος Καμμένος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναζωπύρωση των απειλών του Προέδρου της Τουρκίας ο οποίος απείλησε ότι θα βγάλει το ερευνητικό σκάφος «Πορθητής» στο τέλος του μήνα στη Μεσόγειο δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει αυτή τη γεωπολιτική θέση γιατί σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο. Πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία το γεγονός ότι ενώ εκείνοι κράτησαν δύο Έλληνες αξιωματικούς, για περίπου έξι μήνες χωρίς καν να έχουν αποδοθεί κατηγορίες, εμείς μόλις πιάσαμε δύο Τούρκους στα σύνορά μας τους απελευθερώσαμε την ίδια ώρα. Γιατί, πράγματι, μεθοριακά επεισόδια υπάρχουν και πρέπει να λύνονται με άλλο τρόπο ».



Ο ΥΕΘΑ όμως δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει την Άγκυρα με τον πλέον σαφή τρόπο από τα σκαλοπάτια του Πενταγώνου οτι τυχόν τυχοδιωκτισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί και θα δοθεί σκληρή απάντηση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η πολιτική των προκλήσεων, των απειλών και του «τσαμπουκά» θα μπορούσα να πω, δεν οδηγεί ποτέ σε καλό. Θεωρώ ότι έχει συμφέρον και η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με την Ελλάδα πρέπει να ζήσει ειρηνικά. Από εκεί και πέρα, γνωρίζει καλά ότι όποιος αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, θα πάρει άμεσα την πιο σκληρή απάντηση που υπάρχει» δήλωσε κατηγορηματικά ο ΥΕΘΑ.

Σε οτι αφορά το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε οτι η Ελλάδα προχωράει σε συνεργασία για την επέκταση της τριμερούς συμφωνίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τέλος αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων ανέφερε τα εξής: «Τη θέση τη δική μου την ξέρετε και νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφής. Αλλά και από ό,τι φαίνεται νομίζω ότι οι εξελίξεις πλέον εκεί οδηγούν. Θεωρώ ότι η επόμενη φάση θα είναι η δημιουργία διακρατικών συμφωνιών που θα λύσει το πρόβλημα της αστάθειας. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα θα λυθούν με τη συναίνεση των λαών¨.»

Νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση στο State Department με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell με τον οποίο συζήτησαν θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής John Sullivan.

Apollon Leontaritis

Πηγή : Πτήση και Διάστημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου