Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία vs Συρία: Ο Στρατός τους σε αριθμούς – Σε ποια σημεία υπερέχει κάθε δύναμη.


Η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και η επίθεση στις κουρδικές δυνάμεις άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες στην περιοχή, με τους Κούρδους να προχωρούν σε συμβιβασμό και να συμμαχούν με τη Δαμασκό για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.
Πλέον με την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού στη βόρεια Συρία η Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει μια σίγουρα πιο ενισχυμένη και εξοπλισμένη στρατιωτική δύναμη. Σε ποια σημεία όμως υπερέχει κάθε δύναμη;

Οι στρατιωτικές δυνάμεις σε αριθμούς

Αν και τα στοιχεία διαφέρουν από πληροφορίες σε πληροφορίες, εντούτοις, η Συρία αναδεικνύεται νικήτρια στη σύγκριση μόνο σε δύο σημεία.

Συγκεκριμένα, η Συρία έχει υπεροχή σε αριθμό αρμάτων μάχης, καθώς ξεπερνούν τις 4.000, ενώ της Τουρκίας όπως αναφέρεται είναι λιγότερα από 3.000. Πρωτιά έχει επίσης στην κατοχή μαχητικών αεροσκαφών.

Η Τουρκία παράλληλο φαίνεται να έχει και κατά πολύ μεγαλύτερες δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ανάγκες της, καθώς φαίνεται να ξοδεύει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μόλις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανεί η Συρία, τα οποία ωστόσο αντιστοιχούν στο 2,2% και 5% του ΑΕΠ τους αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Τουρκία διαθέτει αριθμό στρατιωτικού προσωπικού που υπερβαίνει τις 600.00, ενώ η Συρία κάπου κοντά στις 150.000. Παράλληλα, οι εφεδρείες της Τουρκίας ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια άτομα, ενώ της Συρίας είναι κάτι λιγότερα από 11 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την αεροπορική δύναμη η Τουρκία φαίνεται να έχει κάτι περισσότερο από τον διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών από τη Συρία, καθώς διαθέτει κάπου στα 1.350 ενώ η Συρία 518

Ωστόσο, η Συρία διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών καθώς υπερβαίνουν τα 100, με την Τουρκία να έχει 49. Στον αντίποδα η Τουρκία διαθέτει περισσότερα από 600 ελικόπτερα, ενώ η Συρία μόλις 167.

Σε ναυτική δύναμη τώρα, η Τουρκία διαθέτει 16 φρεγάτες, 9 κορβέτες και 12 υποβρύχια, έναντι κανενός της Συρίας.

Ένα άλλο σημείο που χρήζει ιδιαίτερης σημασίας είναι η συμμετοχή της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ σε συμφωνίες για πυρηνικά όπλα, κάτι που δεν ισχύει για τη Συρία.

Να σημειώσουμε πως τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν σε κάποια σημεία και αριθμούς από άλλες ιστοσελίδες, ωστόσο, όλα δείχνουν την υπεροχή της Τουρκίας – εκτός των αρμάτων μάχης και μαχητικών – τόσο σε αριθμό προσωπικού, όσο και εξοπλισμών.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου