Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Πρώτες συγκρούσεις συριακού Στρατού και τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία - Σφοδρές μάχες


Τεταμένη είναι κατάσταση στη βόρεια Συρία, παρά το γεγονός ότι ρωσικές και τουρκικές ξεκίνησαν κοινές περιπολίες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά 6 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μαχών με μισθοφόρους αντάρτες της Άγκυρας.
Από τους έξι Σύρους στρατιώτες οι πέντε σκοτώθηκαν από πυρά βολών πυροβολικού και ένας εκτελέστηκε από τους ισλαμιστές αντάρτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρώην μέλη της ISIS.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο κουρδικές πηγές, μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ο τουρκικός Στρατός και φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες ισλαμιστών αιχμαλώτισαν 14 Σύρους στρατιώτες στην κατοικημένη περιοχή Τελ –Ταμέρ στη βόρεια Συρία.

Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia είχε μεταδώσει ότι στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία, φαίνεται πως έλαβαν χώρα οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ τμημάτων του συριακού κυβερνητικού Στρατού και του τουρκικού Στρατού.

Στις 13 Οκτωβρίου είχε μεταδώσει ότι η Δαμασκός σε συμφωνία με τους Κούρδους έστειλε στρατό στην βόρεια Συρία για να αναχαιτίσει τον τουρκικό στρατό. Στις μέρες που ακολούθησαν ο συριακός κυβερνητικός Στρατός κατέλαβε χωρίς μάχες μια σειρά πόλεις και χωριά που βρίσκονται στις κουρδικές περιοχές. Μεταξύ τους οι πόλεις Τάμπκα, Μάνμπιτζ , Ράκα και Κομπάνι. Στις 17 Οκτωβρίου τμήματα του συριακού Στρατού έφθασαν στα σύνορα με την Τουρκία.

Sergei Shoigu: Αποχώρησαν όλες οι κουρδικές δυνάμεις

Η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τα σύνορα Συρίας- Τουρκίας ήταν μία από τις απαιτήσεις της Άγκυρας για να σταματήσει την εισβολή της. Ρωσία και Τουρκία μετά από διαβουλεύσεις στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν ότι η Μόσχα και η Δαμασκός θα βοηθήσουν στην αποχώρηση των Κούρδων από τη ζώνη ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu, η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή τώρα είναι κάτω από τον έλεγχο των φρουρών της Συρίας και της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου