Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Guardian: Ήρθε η ώρα να φύγει ο Ερντογάν!


Άρθρο-κόλαφο για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο αρθρογράφος της Simon Tisdall καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να αποχωρήσει από την εξουσία και την διακυβέρνηση της χώρας του, τονίζοντας ότι "έχει ξεχάσει ότι η χώρα του είναι δημοκρατία και όχι δικτατορία.

"Εάν ο Ερντογάν πραγματικά ανησυχούσε για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας του, θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως» γράφει και προσθέτει ότι «η εισβολή που ξεκίνησε η Τουρκία στη βόρεια Συρία είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά λαθών».

Ο Βρετανός αρθρογράφος  υπογραμμίζει ότι ο Ερντογάν βλάπτει τη χώρα του, "ενώ εξακολουθεί να ασκεί καθήκοντα όχι επειδή είναι δημοφιλής, αλλά λόγω του φόβου που προκαλεί στο εσωτερικό της χώρας του και της εξουσίας που ασκεί με αυταρχικό τρόπο». Μάλιστα δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες στους  ηγέτες της Δύσης: "έχουν κι αυτοί μερίδιο ευθύνης» για αυτό που συμβαίνει στη βόρεια Συρία, διότι «γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τι είναι ο Ερντογάν, αλλά για λόγους realpolitik, εθελοτυφλούσαν».

Και καταλήγει λέγοντας πως «ο Ερντογάν δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι μια δημοκρατία και όχι μια μονοπρόσωπη δικτατορία και σταδιακά καταρρέει η χαρισματική αύρα που κάποτε είχε και θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο για τον ίδιο να φύγει από την εξουσία, προτού τον ρίξουν».

I ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου