Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Aντίστροφη μέτρηση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Εβραϊκό Λόμπι & γερουσιαστές ετοιμάζουν σοκ & δέος στην Άγκυρα


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων. Τίποτα δεν σταματά τους γερουσιαστές.                                                                                     
Μόνος φόβος η στάση του Τραμπ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί.
‘Οπως είχε αναφέρει πρώτο στην Ελλάδα το Πενταπόσταγμα, νέα “σφαλιάρα” ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μετά την συμφωνία Ερντογάν-Πούτιν με θέμα την Βόρεια Συρία, αλλά και την γενικότερη στάση της Τουρκίας που στρέφεται κάθε μέρα και πιο πολύ εγγύτερα στην Ρωσία και στην ευρασιατική ένωση, με το επικείμενο ψήφισμα υπέρ της αρμενικής γενοκτονίας. Η αμερικανική Γερουσία πιέζει τον Λευκό Οίκο, τη στιγμή που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίνει εντολή για άρση όλων των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ, Eliot Engel (D-NY) και ο αντιπρόεδρος στην επιτροπή για τους Αρμενίους Frank Pallone ο νεώτερος (D-NJ), δήλωσαν ότι αναμένουν την εξέταση του ψηφίσματος “H.Res. 296”, που αφορά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, να λάβει σύντομα χώρα στην αμερικανική Γερουσία.
NEEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Καλώ τους συναδέλφους μου στη Γερουσία να εξετάσουν αμέσως και να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα που παρουσίασα με τον Γερουσιαστή Μενεντέζ για να αναγνωρίσουμε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία και να απορρίψουμε όλες τις μορφές άρνησης.
Την έκκληση έκανε ο γερουσιαστής Τεντ Κρούζ, κομματικός φίλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με επίσημη δήλωσή του στο Twitter, ενόψει και της αναμενόμενη ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου -όπως φαίνεται- θα αναγνωριστεί άμεσα η Αρμενική Γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, αναφέρει το hellasjournal.
Μαζί με τους Έλληνες, που υποστήριξαν από νωρίς το ψήφισμα, συντάσσονται τώρα και οι Εβραίοι, αλλά και χριστιανικές οργανώσεις. Στον αντίποδα, η τουρκική πρεσβεία και οι εταιρείες λόμπι που πληρώνονται από την Τουρκία, έχουν κινητοποιηθεί και ενοχλούν βουλευτές και γερουσιαστές ζητώντας να καταψηφίσουν το ψήφισμα που αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία. Στο στρατόπεδο των Αρμενίων επικρατεί αισιοδοξία, αλλά ο άγνωστος Χ είναι πάλι η αμερικανική κυβέρνηση. Εκφράζονται φόβοι ότι ο Λευκός Οίκος θα επιχειρήσει να επηρεάσει τους νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αν και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο.
ΕΜΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ
Εμετική επιστολή, εναντίον της Αρμενικής Γενοκτονίας, έστειλε στους Αμερικανούς βουλευτές ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Σερντάρ Κιλίκ, με την οποία τους προειδοποιεί να μην υποστηρίξουν το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της σφαγής 1,5 εκ. Αρμενίων από τις ορδές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Τούρκος πρέσβης ισχυρίζεται ότι το ψήφισμα «θα δηλητηριάσει σημαντικά το πολιτικό περιβάλλον μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια εποχή όπου οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις απαιτούν εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας περισσότερο από ποτέ».
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου