Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ο Τραμπ «χτύπησε» ξανά: «Έρχονται μεγάλες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» – Έντονο παρασκήνιο πίσω από τη Γενοκτονία των Κούρδων.


Από στιγμή σε στιγμή αλλάζει τις τακτικές του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τις παράνομες επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, για τις οποίες είχε δώσει και το «πράσινο φως», προδίδοντας έτσι τους Κούρδους.
Ο Τραμπ, αφού γνωστοποίησε ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, «χτύπησε» ξανά, λέγοντας πως η Άγκυρα θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με βαριές ακυρώσεις, αποκλείοντας βέβαια το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ των δύο νατοϊκών «συμμάχων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για την υιοθέτηση κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ενώ μόλις χθες έκανε γνωστό ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για το θέμα αυτό.

Τη δέσμευσή του να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έρχονται μεγάλες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», έγραψε ο ίδιος, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι πιστεύουν αλήθεια ότι θα πρέπει να πάμε σε πόλεμο με το μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία;».

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε ακόμη έναν πόλεμο μεταξύ ανθρώπων που μάχονται μεταξύ τους για 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να λάβει τους φυλακισμένους της από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν ήθελε το κόστος. »Ας πληρώσουν οι ΗΠΑ», είπαν», ανέφερε ακόμη ο Τραμπ.
Αυτά, καθώς η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Χθες, μάλιστα, οι Αρχές των Κούρδων στη βόρεια Συρία κατέληξαν σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει, εν τω μεταξύ, ότι ο ίδιος συνεργάζεται με μέλη του Κογκρέσου για την επιβολή «ισχυρών» κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, σε συνέντευξή του στο CBS, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να μετακινήσουν περίπου 1.000 στρατιώτες από το βόρειο τμήμα της Συρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα, κάλεσε το ΝΑΤΟ να επιλέξει ανάμεσα στην Τουρκία και τους «τρομοκράτες».

«Είστε μαζί μας ή με τους τρομοκράτες;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ ότι δεν έχει πάρει καθαρή θέση.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου