Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Παρουσία του Α/ΓΕΝ η κοπή πρώτου ελάσματος για την πρώτη φρεγάτα τύπου Belh@rra της Naval Group (pics/vid.)( VIDEO)


Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος για την πρώτη φρεγάτα τύπου Belh@rra στα ναυπηγεία Lorient του γαλλικού ναυπηγικού ομίλου Naval Group. Η τελετή είχε και ελληνικό χρώμα καθώς σε αυτή παρέστη ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (διακρίνεται στη συνημμένη φωτογραφία).
Στην τελετή κατά τα άλλα παρέστησαν η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών της Γαλλίας Joel Barre, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Ναυτικού της Γαλλίας ναύαρχος Christophe Prazuck, πολλοί άλλοι επίσημοι και αντιπροσωπείες από πολλές ξένες χώρες.

Όπως έγινε γνωστό η πρώτη φρεγάτα τύπου Belh@rra, ή Fregate de Taille Intermediaire (FTI) όπως έχει τυποποιηθεί από το Ναυτικό της Γαλλίας (η Belh@rra αποτελεί την εξαγωγική έκδοση της), προβλέπεται να παραδοθεί το 2023 και θα φέρει την ονομασία Pierre-Alexis Ronarc’h (1865-1940).

Η ονομασία αυτή δίδεται προς τιμή του Γάλλου ναυάρχου που ως διοικητής της ταξιαρχίας ναυτικών τυφεκιοφόρων (Brigade de fusiliers marins) συμμετείχε στη μάχη του Yser το 1914 κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναχαιτίζοντας την προέλαση των γερμανικών στρατευμάτων. Τον Μάιο του 1919 έως τον Φεβρουάριο του 1920, ο ναύαρχος Ronarc’h διετέλεσε Αρχηγός Επιτελείου του Ναυτικού της Γαλλίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου