Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Οπισθοχωρούν οι Τούρκοι – Το SDF ανακατέλαβε την πόλη Ras al-Ain – Καταδικάζει & η Κίνα τον Ερντογάν


Tο (SDF) ανακατέλαβε πριν λίγα λεπτά την πόλη Ras al-Ain της Συρίας, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ.

Η ανακατάληψη  της πόλης Ras al-Ain, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγινε μετά από ομηρικές μάχες και έντονες συγκρούσεις των κουρδικών δυνάμεων με τις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, τα στρατεύματα του Άσαντ εισήλθαν στην πόλη Manbij, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA , ενώ η Δαμασκός ανέπτυξε 1500 πάνοπλους στρατιώτες με 30 άρματα μάχης και 20 ΤΟΜΑ γύρω και μέσα στην πόλη.

Συριακά ΜΜΕ έδειξαν εικόνες κατά τις οποίες η σημαία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατία υψώθηκε στο ρολόι της παλαιάς πόλης.

Πάνω από την πόλη Μανμπίτζ πετούσαν ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κάλυψαν την είσοδο των συριακών δυνάμεων στην πόλη αυτή.

Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 10 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και 5 συριακά αεροσκάφη εντοπίστηκαν την ίδια στιγμή πάνω από την Manbij.

Η χθεσινή επίθεση που ξεκίνησε από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές, υποστηριζόμενη από τον τουρκικό στρατό, στην  Manbij, ανάγκασε τη διοίκηση των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία να στείλει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικών αεροσκαφών στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Επίσης και η Κίνα κάλεσε επίσημα  την Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση «πηγή της Ειρήνης» στην Συρία, προκαλώντας αμηχανία στην Άγκυρα.

Ενώ λαμβάνουν χώρα αυτά, η Μόσχα αρνήθηκε επισήμως το γεγονός ότι δόθηκε στην Τουρκία άδεια να αναλάβει τον έλεγχο πολλών συριακών πόλεων στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε προσωπικά αυτές τις δηλώσεις, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε ότι αυτές είναι εντελώς αναληθείς.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι σήμερα η Τουρκία ανέστειλε πολλές επιθέσεις των ΤΕΔ σε συριακές πόλεις και οικισμούς, προσπαθώντας έτσι να αποφύγει τυχόν συγκρούσεις με το ρωσικό στρατό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ζήτησε τη Δευτέρα από την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική εισβολή στη Συρία και επέβαλε νέες κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα, καθώς ο ίδιος προσπαθεί εναγωνίως να περιορίσει τις ζημιές από την έως τώρα στάση του στην Βόρεια Συρία και την ανθρωπιστική κρίση την οποία έχει προκαλέσει η τουρκική παρέμβαση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι έχει ως στόχο κατοικημένες περιοχές, ενώ ανέφερε ότι οι Τούρκοι προκαλούν με βάναυσο τρόπο εκατοντάδες θανάτους πολιτών.

Μέχρι τώρα βλέπαμε το γεγονός ότι Ρώσοι και Αμερικανοί «σκίζονταν» στην κυριολεξία για το ποιος θα «εξυπηρετήσει» τον σουλτάνο Ερντογάν, αλλά μετά τις τελευταίες  εξελίξεις κάτι δείχνει να αλλάζει στην στάση των αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων προς την Άγκυρα και τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια της.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου