Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Θάλασσα τα ΄χουν κάνει οι Τούρκοι με το Γιαβούζ: Δεν μπορούν να ξεκινήσουν γεώτρηση στο τεμάχιο 7.


Μπορεί το «Γιαβούζ» να βρίσκεται στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ και να επιχειρεί γεώτρηση, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν φαίνεται να φέρνει αποτέλεσμα, καθώς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
Φαίνεται και έτσι είναι πως δεν υπάρχει ακόμη η απαιτούμενη εμπειρία του προσωπικού, όπως και η αρτιότητα εξοπλισμού και αναγκαίων εξειδικευμένων υπεργολαβιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα phlilenews.com, το τουρκικό γεωτρύπανο -από την εγκατάστασή του στη συγκεκριμένη ζώνη, μέχρι και χθες- βρίσκει αρκετά ζόρια, με πολλές αιφνίδιες μετακινήσεις, που όπως όλα δείχνουν οφείλονται σε προβλήματα με τον άξονα του ίδιου του σκάφους.

Τα πιο έντονα προβλήματα, από τις 6 Οκτωβρίου που βρίσκεται το «Γιαβούζ» στο σημείο -νότια των ακτών της Κύπρου, τα αντιμετώπισε το τελευταίο Σαββατοκύριακο (19 και 20 Οκτωβρίου). Λακτίσματα του άξονα του γεωτρύπανου, το οδήγησαν να κινείται σε κυκλική πορεία με διάμετρο μέχρι και 350 μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι όποιες ενέργειες, με την προσπάθεια να ξεκινά εκ νέου χθες.

Μάλιστα, το συνοδευτικό τουρκικό σκάφος «Ερτουγκρούλ Μπέι», που βρίσκεται δίπλα στο γεωτρύπανο για σκοπούς ασφάλειας, μετακινήθηκε -ενδεχομένως και βίαια σε μια ευθεία γραμμή 600 μέτρων νοτιότερα από τη θέση του. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι κινήσεις αυτές έγιναν σε χρονικά διαστήματα με σχετικά ήπιο αέρα και κυματισμό.

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου