Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

«Ώρα μηδέν» σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο: Εννέα όροι από την Τουρκία για το Κυπριακό! – Απάντηση Αθήνας-Λευκωσίας & Αιγύπτου με την «Μέδουσα 19»


Κλιμακώνει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πλέον. Φαίνεται πως ο Ερντογάν δεν θα μείνει μόνο στη Συρία και οι στόχοι του απλώνονται σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.   
Λίστα με εννέα όρους στο Κυπριακό κατέγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο απαιτήσεων ενόψει των επόμενων κινήσεων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών σ’ ένα μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου, αναφέρει το philnews.com
Οι εννέα όροι που θέτει η Τουρκία και απαιτεί συμμόρφωση από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους είναι:
Λύση ομοσπονδίας – Συζητείται και δεν αποκλείεται αλλά δεν τη θεωρεί ως τη μόνη λύση.
Να οριστεί το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων – Να αποφασίσουν τα εμπλεκόμενα μέρη τι θα διαπραγματευτούν, να βάλουν όλοι τις απόψεις τους και «αφού ληφθεί αυτή η απόφαση πρέπει να ορίσουμε ξεκάθαρα το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Να ετοιμαστεί έγγραφο διαπραγματεύσεων: «Πρέπει τα στοιχεία που αποτελούν την πολιτική ισότητα να κατατεθούν. Τα στοιχεία της πολιτικής ισότητας που είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους Τουρκοκύπριους, όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία, η αποτελεσματική συμμετοχή και η συν μία ψήφος, πρέπει πλέον να συγκεκριμενοποιηθούν, έτσι όταν αύριο φτάσουμε εκεί, εάν θα ξεκινήσουμε με αυτό το έγγραφο των διαπραγματεύσεων, πρέπει να υπάρχει αποτέλεσμα».
Πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα: «Τέλειωσαν πλέον οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες γίνεται απλώς αναφορά. Όλα θα είναι καθαρά».
Οι συνθέσεις των ανεπίσημων διαπραγματεύσεων – Σύνοδος 5+1: Οι δύο πλευρές, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και τα Ηνωμένα Έθνη.
Προηγουμένως η συνάντηση Ηνωμένα Έθνη συν οι δύο ηγέτες.
Να προηγηθεί κατ’ αρχήν συμφωνία.
Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα.
Απαιτείται συμμόρφωση – «Αυτή η δουλειά δεν είναι μονόπλευρη».
Μήνυμα προς Ελληνοκύπριους: «Εάν οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σε αυτό το πλαίσιο για μας δεν υπάρχει θέμα να διαπραγματευτούμε. Θα συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά με την »τδβΚ» όπως μέχρι σήμερα με έναν πολύ θετικό τρόπο». 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΔΟΥΣΑ
Το νέο υπομόχλιο που θέλουν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, να εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον γύρω από την Μεγαλόνησο, η οποία βάλλεται από τις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας, βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία κι ένα τμήμα από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες κατά τη διεξαγωγή της άσκησης “Μέδουσα”, Νότια της Κρήτης. 
Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι εκτός των γνωστών σεναρίων που θα επαναλάβουν μπροστά στις κάμερες Έλληνες, Κύπριοι και Αιγύπτιοι, πίσω από αυτές και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα πέσει το βάρος στο κοινό μέτωπο που δημιουργείται, αρκετά πιο νότια από το Καστελόριζο, εκεί που “σβήνει” η Τουρκική υφαλοκρηπίδα και βρίσκει την Κυπριακή και την Ελληνική, αναφέρει το hellasjournal.com
Κοινό μέτωπο σε έρευνα και διάσωση, διάσπαση ναυτικά αποκλεισμένης περιοχής και επανέλεγχος αυτής, δημιουργία ασφαλούς ζώνης διέλευσης μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών (πλέγμα ναυτικής αντιαεροπορικής άμυνας), αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στην θάλασσα, είναι ορισμένα από τα απαιτητικά σενάρια των ασκήσεων στην ανοιχτή θάλασσα της Αν. Μεσογείου, που καλούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών, να ανταποκριθούν.
Στόχος, μέσω της Νατοϊκής τυποποίησης που γνωρίζει πολύ καλά η Ελλάδα, είναι να μάθουν περισσότερα οι Κύπριοι και οι Αιγύπτιοι, που ήδη έχουν ζητήσει την παροχή γνώσεων από τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι τρεις πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι εκεί ακριβώς που θ´ ασκηθούν είναι τα σημεία “κλειδιά” των μελλοντικών σχεδίων που μπορούν οι σύμμαχες χώρες να συζητήσουν. 
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου