Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. - Τριετές μνημόσυνο του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τη Μητρ. Δρυϊνουπόλεως ( Video )

Με λαμπρότητα και κατάνυξη  η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης τέλεσε σήμερα Σάββατο  23 Οκτωβρίου στον  Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Δελβινάκι το τριετές μνημόσυνο του αδίκως δολοφονηθέντος από την αλβανική αστυνομία, εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 Επελέγη το Δελβινάκι, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή γραμμή και πολύ κοντά στους Βουλιαράτες, καθώς πρόκειται για ένα φορτισμένο ιστορικά χώρο όπου σε ετήσια βάση,  ο μακαριστός Σεβαστιανός καθιέρωσε να τιμάται η επέτειος του αυτονομιακού αγώνα της Βορείου Ηπείρου, και όπου είναι θαμμένος ο εκ των πρωτεργατών του αγώνα μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος Παπαχρήστου.

 Το μνημόσυνο στο οποίο παρευρέθηκαν μέλη της ΣΦΕΒΑ και του ΠΑΣΥΒΑ  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στη θυσία του παλικαριού και στην υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να σταθεί δίπλα στην οικογένεια του Κωνσταντίνου και να απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

 Ο μητροπολίτης χαρακτήρισε δεύτερη δολοφονία του Κ. Κατσίφα το πόρισμα που είδε το φως της δημοσιότητας και καυτηρίασε την τριετή καθυστέρηση της έρευνας. Χαρακτήρισε εμπαιγμό προς την Ελλάδα την εκδοχή της αυτοκτονίας και εξέφρασε την απογοήτευση του για την σιωπή και την αδράνεια της ελληνικής πολιτείας.

 

Ο αγώνας του Κωνσταντίνου Κατσίφα  για να μην ξεχαστεί η ιδιαίτερη πατρίδα του αποτελεί φάρο ελπίδας και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Έλληνα  που αγαπάει την πατρίδα και τα ιερά και όσια του Γένους.


 

Κωνσταντίνου Κατσίφα η μνήμη αγήρως!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου