Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

                                        


ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ

.Λίγα λόγια για την 28η Οκτωβρίου

       Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, το ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι, που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στον Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημέρα που η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στην υποταγή, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια, όσες θυσίες και αν απαιτηθούν, στο τέλος θα βγει νικητής.

         Από τότε η Ελλάδα κάθε τέτοια ημέρα γιορτάζει την επέτειο εισόδου της στον πόλεμο του '40, ενώ οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου και την έλευση της ειρήνης.

    Η Ελλάδα υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία της εναντίον των φασιστικών ιταλικών δυνάμεων και μετά την εισβολή των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων, την άνοιξη του 1941, οργανώνει ένα από τα μαζικότερα αντιστασιακά κινήματα στον κόσμο που οδήγησε στην απελευθέρωσή του, τον Οκτώβριο του 1944.

    Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε με σεβασμό και πίστη τους αγώνες των προγόνων μας, ώστε να θωρακίζουμε το μέλλον του Έθνους μας, με οδηγό τα θρησκευτικά και εθνικά μας ιδεώδη.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της

Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών  Στρατού / Παράρτημα Τρικάλων,

εύχονται σε όλους τους συναδέλφους, στα μέλη των οικογενειών τους 

και στους φίλους του Παραρτήματος,  

Χρόνια  Πολλά, με υγεία, ειρήνη ευτυχία, αγάπη.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΧΡΟΝIA ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου