Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σε αποδρομή ο Σουλτάνος - Tον «πούλησαν» όλοι, ψάχνει που να ξεσπάσει

Το τελευταίο «παράθυρο» για στρατιωτική επιτυχία του Ερντογάν

Στο καναβάτσο είναι ριγμένος αυτή την περίοδο ο Ερντογάν καθώς από τις ΗΠΑ είναι σχεδόν καθημερινό το μήνυμα πως η Ουάσιγκτον επιθυμεί μια Τουρκία αλλά χωρίς τον Σουλτάνο, στην Ευρώπη η Γερμανία μετά και την ρελάνς της Γαλλίας με την Ελλάδα, δείχνει να έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την Άγκυρα, ενώ από την Ρωσία υπάρχει μια σχεδόν μονόπλευρη εκμετάλλευση καθώς και τα χρήματα των τούρκων παίρνει και ουσιαστική στήριξη δεν τους παρέχει, χτυπώντας τους μάλιστα στη Συρία.

Τελευταία ευκαιρία του Ερντογάν να αποκτήσει κάποιους πόντους είναι ίσως σε βάρος της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και για αυτό ο Χουλουσί Ακάρ ταξίδεψε έως τον Καύκασο σε μια προσπάθεια να ενώσει στο άρμα της Άγκυρας, το Αζερμπαϊτζάν και την Γεωργία και για αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μετακινήσεις με αερογέφυρα, μισθοφόρων από την Λιβύη στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην Ανατολική Μεσόγειο αν και προς το παρόν φαίνεται να «τρόμαξε» το NAUTICAL GEO που παραμένει αγκυροβολημένο στην Λάρνακα, το μέλλον δεν είναι λαμπρό καθώς από σήμερα βγαίνει και ο ισραηλινός στόλος νοτίως της Κύπρου και θα παραμείνει εκεί ασκούμενος μαζί με την πανίσχυρη ισραηλινή αεροπορία έως τις 14 Οκτωβρίου.

Ο Σουλτάνος λοιπόν θα πρέπει να επιλέξει προσεκτικά καθώς αν λάβει κανείς υπόψη πως πλησιάζει και ο Νοέμβριος σιγά σιγά που θα γίνει η άσκηση Μέδουσα και θα βγει και ο Αιγυπτιακός στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε δεν έχει και μεγάλα χρονικά περιθώρια κινήσεων σε αυτή την περιοχή.

Ο φόβος όλων αυτών των δεδομένων είναι που τον έκανε να δηλώσει στο περιοδικό KRITER:  «Σε αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι τα διπλά στάνταρντς, που κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν, χρησιμοποιώντας το διεθνές δίκαιο ως δικαιολογία. Δηλ. δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο; Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία»;

«Τέρμα πλέον η αντίληψη που προκαλεί προβλήματα ότι ‘η Δύση είναι ανώτερη’. Όλοι πλέον το αμφισβητούν και το αποδέχονται τώρα. Ακόμη και η ίδια η Δύση έχει αρχίσει να το αποδέχεται. Η ηγεμονία της Δύσης, η οποία διαρκεί εδώ και αιώνες, έλαβε τέλος. Ένα νέο διεθνές σύστημα αναδύεται» είπε ακόμα προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καθώς αυτό ακριβώς το μοντέλο της Δύσης, το μοντέλο που γέννησε η Ελλάδα, είναι εκείνο το μοντέλο που έχει γονατίσει αντιλήψεις σαν και την δική του. Αντιλήψεις σκοταδιστικές που αντί για τον άνθρωπο θέτουν στο επίκεντρο την οπισθοδρόμηση.

Γιάννης Αναγνωστόπουλος

pentapostagma

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου