Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ερντογάν μαινόμενος κατά πάντων: «Οι ΗΠΑ δεν μας έδιναν ούτε UAV, δεν τους έχουμε ανάγκη!» – Επίθεση & σε Χαφτάρ


Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ερντογάν. Σε δηλώσεις του πριν λίγο, είπε πως η Τουρκία έχει την δύναμη να αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε επίθεση, η οποία θα απειλήσει την ακεραιότητα της χώρας, όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή αποφοίτησης στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Λόγω της γεωπολιτικής θέσης που βρίσκεται η χώρα, η Τουρκική Δημοκρατία δέχεται συνεχώς επιθέσεις, όμως ο στρατός τις έχει αποτρέψει.

S-400, F-35, το ζήτημα της Λιβύης και η κατάσταση στην Α. Μεσόγειο, είμαι μερικές από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά θέματα που η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει στη διεθνή σκηνή, κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης στην οποία βρίσκεται. Για παράδειγμα, έξι Τούρκοι υπήκοοι έπεσαν θύματα απαγωγής την Κυριακή στη Λιβύη από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ. Η Άγκυρα προειδοποίησε τις δυνάμεις του Haftar και οι αιχμάλωτοι αμέσως απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Haftar, πρώην αξιωματικός του Καντάφι, προσπαθεί να καταστρέψει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη (GNA).

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

«Η Κύπρος έχει διαιρεθεί από το 1974, όταν η Τουρκία αναγκάστηκε επέμβει στο νησί μετά από ένα ελληνοκυπριακό στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), που ιδρύθηκε το 1983, αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία και αντιμετωπίζει μακροχρόνιο εμπάργκο στο εμπόριο. Εν τω μεταξύ, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα ως Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ιδρύθηκε το 1960.

Εμείς αμφισβητούμε τις μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκύπριων στην Α. Μεσόγειο, καθώς η Λευκωσία παραβιάζει τους κανόνες.»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Εμείς είμαστε χρόνια στο ΝΑΤΟ. Έχουμε προσφέρει τα πάντα για την Συμμαχία. Οι ΗΠΑ δεν μας έχουν συμπεριφερθεί σωστά. Πλέον μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, καθώς η αμυντική μας βιομηχανία μπορεί να καλύψει πλέον τις ανάγκες μας.

Παλιά προσέγγισα τις ΗΠΑ για να αγοράσουμε UAV. Δεν μας το επέτρεψαν. Τώρα παράγουμε τα δικά μας και είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ακόμα καλύτερα,» δήλωσε ο Ερντογάν.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου