Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Το πάνε φιρί φιρί! Από Κεσάνη και Ντάλαμαν τα νέα τουρκικά UAV θα απειλούν Αιγαίο-Έβρο

Απαιτείται βούληση της πολιτικής ελίτ της χώρας μας όμως, να καταρρίπτουμε κάθε τουρκικό UAV που θα κάνει υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά μη αναμένοντας το “πράσινο φως” από κανέναν σύμμαχο

Επιβεβαίωση παλαιότερου άρθρου μας για επιθετικές κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που φέρονται να υλοποιούνται κατά της ελληνο-τουρκικής παραμεθορίου, με μεταστάθμευση τουρκικών εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων UAV Bayraktar TB2 στο αεροδρόμιο της Κεσάνης στην Ανατολική Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική εταιρεία BAYKAR UÇUŞ OKULU, Corporate office έχει εγκατασταθεί ( συντεταγμένες 40°46'57.04" N 26°36'22.06" E) εντός τάγματος της τουρκικής αεροπορίας στρατού, που ανήκει στο 2ου Σώμα Στρατού κοντά στην Κεσσάνη με τις εγκαταστάσεις της να απέχουν 35χμ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο αεροδρόμιο της περιοχής λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Πέπλο και το Τυχερό οι τουρκικές δυνάμεις μεταστάθμευσαν άγνωστο αριθμό μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar TB2, αλλά και UAV διαφόρων τύπων.

Εκεί η εταιρεία θα δοκιμάσει/προμηθεύσει το τάγμα αυτό με όλα τα νέα επιτεύγματα της εταιρείας όπως το το UCAV AKINCI εξοπλισμένο με όλα τα όπλα του προφανώς προς την πλευρά του Αιγαίου.

Εκτιμάται ότι θα γίνουν και δοκιμές με το εν λόγω τουρκικό UCAV, για την χρήση του νέου πυραύλου cruise ÇAKIR, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες.

Ο  Çakır, ο οποίος μπορεί να εκτοξευθεί από αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα, τακτικά τροχοφόρα οχήματα ξηράς και  μονάδες επιφανείας, θα είναι το νέο όπλο των Τούρκων στο Αιγαίο μαζί με τον ATMACA.

Η έτερη τουρκική βάση UAV βρίσκεται στην τουρκική αεροπορική πτέρυγα μάχης στο Ντάλαμαν, για να καλύψει την περιοχή του Νότιου Αιγαίου μέχρι Κρήτη και την Α.Μεσόγειο, σύμφωνα και με τις δεκάδες παραβιάσεις των Τούρκων το προηγούμενο διάστημα.

Οι κινήσεις και ο σχεδιασμός των Τούρκων αυτές δεν είναι τυχαίος, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το 4ο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο από την Νότιο Κορέα αναμένεται σύντομα να καταπλεύσει στην Ατάλλεια ( υπολογίζεται στις 19 Μαίου 2022 ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων), για προχωρήσει πιθανότατα σε γεώτρηση στην Α.Μεσόγειο.

Εκτιμάται ότι ένα σμήνος για παράδειγμα εξοπλισμένων με πυραύλους μη επανδρωμένων οχημάτων Bayraktar TB2, θα δέσμευε μεγάλο μέρος της ελληνικής αεράμυνας, δεδομένων των δυνατοτήτων που διαθέτουν αυτά τα εναέρια συστήματα.

Η εξουδετέρωση τους θα απαιτούσε την απασχόληση αεροσκαφών της ΠΑ , αποσύροντας πολύτιμες μονάδες από το Αιγαίο.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πλέον οποιαδήποτε μαντική ικανότητα για να κατανοήσει ότι έτσι ακριβώς θα ξεκινούσε το πρώτο κύμα μιας τουρκικής μελλοντικής πολεμικής δράσης:

"Eτοιμοπόλεμες μοίρες UAV Bayraktar σε ρόλο UCAV και με χρήση πυραύλων MAM-L θα επιχειρήσoυν να εξουδετερώσουν την ελληνική αεράμυνα ( ραντάρ-συστοιχίες πυραύλων) καθώς και κρίσιμους στόχους ( αρχηγεία-αποθήκες πυρομαχικών κά)".

Πολύ σύντομα όμως, σύμφωνα και με τον Α/ΓΕΕΘΑ, θα διαθέτουμε και εμείς τα ανάλογα οπλικά συστήματα ως ελληνικός στρατός, και τότε όλα τα σχέδια που ετοιμάζουν οι Τούρκοι, θα πάνε στον αέρα”.

Πάντως ότι και να στείλουν οι Τούρκοι, ο ελληνικός στρατός είναι σε θέση να ανταποκριθεί με τρομερή αποτελεσματικότητα που διαθέτει και κυρίως ευστοχία κατά όλων των πιθανών τουρκικών σχεδίων, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι " γείτονες".

Το πρόβλημα σε όλα αυτά όμως έγκειται στην βούληση της πολιτικής ελίτ της χώρας μας, να απαντήσει στις τουρκικές υπερπτήσεις UAV για παράδειγμα στο Αιγαίο, αφού παρόλο που τις κάνουν οι Τούρκοι εμείς δεν απαντάμε ανεξήγητα καταλλήλως.     

Το άσχημο πάντως είναι ότι δημιουργείται η λανθασμένη αίσθηση ότι μέσω των μνημονίων που μας επιβλήθηκαν ως χώρα, ακόμα και το να αμυνόμαστε επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας φαίνεται ( ενώ δεν είναι) υλοποιείται, σαν να αναμένουμε "άνωθεν εντολές από σύμμαχο χώρα", και μόνο όταν συμφέρει την χώρα αυτή, και όχι λόγω των αυτονόητων δικών μας συμφερόντων, δρώντας εντελώς ανεξάρτητα.

 PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου