Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ουκρανικό σενάριο στην Κύπρο βλέπουν οι Τούρκοι

Εφιάλτης έγιναν οι άριστες σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας για τους Τούρκους που στάζουν χολή εφευρίσκοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Οι Τούρκοι κυριολεκτικά βρίσκονται σε παραλήρημα τις τελευταίες ημέρες, κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με αφορμή την αποδοχή και επικρότηση των επιχειρημάτων του Πρωθυπουργού μας από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν και το Αμερικανικό Κογκρέσσο, σε θέματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις σχέσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. 

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός της στάσης των Αμερικανών γερουσιαστών στα τουρκικά ΜΜΕ , όταν επί 2 λεπτά όρθιοι χειροκρότησαν τον Πρωθυπουργό μας , όταν στην ομιλία του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει ποτέ και από κανέναν αποδεκτή ως λύση για το Κυπριακό αυτή  των 2 κρατών, ενώ παράλληλα ζήτησε την άσκηση της επιρροής των ΗΠΑ προκειμένου το τρένο των συνομιλιών για την επίλυσή του να μπεί στις σωστές ράγες, αυτές των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, δηλαδή στην πρόνοια για ύπαρξη ενός κράτους στη βάση της διζωνικής -δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ως γνωστόν η λύση των δύο κρατών για το Κυπριακό, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν και του παρατρεχάμενου νεροκουβαλητή του Τατάρ.

Μάλιστα οι Τούρκοι φθάνουν στο σημείο να λένε φαντασιώσεις στο twitter, όπως η ακόλουθη:

"Η μετατροπή  της  Ελλάδας σε  δεσμοφύλακα  των ΗΠΑ , λόγω του μίσους τους προς την Τουρκία, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή.

Η Ουκρανία έχει αποσταθεροποιηθεί και έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Για τη Δύση, τώρα στόχος είναι η Λευκορωσία και η Τουρκία.

Το να πάρουν την Κύπρο πλήρως υπό δυτικό έλεγχο θα ήταν το πρώτο βήμα."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί στο παραλήρημα Τατάρ πριν 2 εβδομάδες, με το οποίο έβλεπε σχέδιο Ουκρανίας στην Κύπρο , με αφορμή τις στρατιωτικές δαπάνες που ανήγγειλε η Κύπρος μας.

Μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα , ο πρόεδρος του ψευδοκράτους είχε πεί:

«Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Έλληνες ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, το concept έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ σε  όπλα επίθεσης και μάχης έχουν δοθεί στη Νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα.  Οι Έλληνες θα χύσουν αίμα. Προσπαθούν να σύρουν την Κύπρο πίσω στο περιβάλλον του χάους πριν το 1974». 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στη δήλωση του Τατάρ ήταν η προειδοποίηση ότι οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον «νότο», από την άλλη, ανοίγουν την  συζήτηση για το ρόλο της Τουρκίας  ως εγγυήτριας δυναμης για τον «βορρά».

Ο Τατάρ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνική ταυτότητα.

Ο Ersin Tatar είπε, «Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ στη μέση. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται για να προκληθεί αστάθεια. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν την εγγυήτρια  Τουρκία, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο. Ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για την ελληνική πλευρά όσο και για τους Τούρκους. Γιατί πριν το 1974, λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων των Ελλήνων, χύθηκε πολύ αίμα μεταξύ τους. Τα τελευταία 50 χρόνια ζουν ειρηνικά με αυτή την έννοια».

Από όλα τα παραπάνω  διαφαίνεται ότι το απύθμενο θράσος των Τούρκων φθάνει στο σημείο να παραλληλίσει τη στάση της Δύσης στην Ουκρανία με την στάση της στην Κύπρο, παρουσιάζοντας τις αγορές οπλικών συστημάτων από την Λευκωσία ως επιθετικά όπλα, δείγμα ότι τον ενόχλησε η κίνηση αυτή της Κύπρου μας, η οποία επενδύει στην άμυνά της αλλά και τις συμμαχίες και συνεργασίες με γειτονικά κράτη, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος , το Ισραήλ και οι ΗΠΑ

.Παναγιώτης Νάστος

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου