Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Οι 10 όροι που βάζει η Τουρκία, για να μην βάλει βέτο στην ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας

Η Τουρκία θέτει 10 όρους σε Σουηδία και Φινλανδίας, εστιάζοντας στην “τρομοκρατία”

Η Άγκυρα έχει θέσει 10 όρους σε Σουηδία και Φινλανδία προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της όσον αφορά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ

Οι 10 όροι της Τουρκίας

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, Sabah, η Τουρκία θέτει 10 όρους σε Σουηδία και Φινλανδίας, εστιάζοντας στην “τρομοκρατία”, ώστε να αναθεωρήσει τη στάση της όσον αφορά την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά:

  1. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να διευκρινίσουν τη στάση τους σε αυτό το θέμα.
  2. Να σταματήσουν άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις να διεξάγουν εκδηλώσεις στα κοινοβούλια των δύο σκανδιναβικών χωρών. «Είναι απαράδεκτο τρομοκράτες όπως ο Zübeyir Aydar, ο λεγόμενος Ευρωπαίος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, να διοργανώνει διάσκεψη στο κοινοβούλιο της χώρας» υπογραμμίζει η Άγκυρα.
  3. Να σταματήσει, η ανοιχτή οικονομική στήριξη στην οργάνωση ΥPG στη Συρία.
  4. Να σταματήσουν τις επαφές με εκπροσώπους κουρδικών ομάδων (ΡΚΚ) που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
  5. Να διακοπούν οι δραστηριότητες μελών της FETO, για τα οποία υπάρχει ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία.
  6. Επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των μελών της οργάνωσης που λειτουργεί για λογαριασμό του PKK/YPG/KCK, που -σύμφωνα με την Τουρκία- εμπλέκονται σε εγκλήματα και ως εκ τούτου είναι καταζητούμενα.
  7. Να μην ληφθούν μέτρα κατά της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. «Ενώ δικαίως αναζητάτε εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας σας, σταματήστε να υποστηρίζετε κάθε είδους δραστηριότητες κατά της ασφάλειας της Τουρκίας με τρόπο που δεν συμβαδίζει με το πνεύμα της συμμαχίας» υπογραμμίζει η Τουρκία.
  8. Να αναληφθεί αμοιβαία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα διατηρεί τακτικές διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
  9. Να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τρομοκρατικών οργανώσεων.
  10. Αποτροπή δραστηριοτήτων και προσπαθειών συγκέντρωσης κεφαλαίων από Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που είναι κατά της Τουρκίας.

INFOGNOMON  POLITICS


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου