Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Πρόταση για ψήφισμα που θα ζητά την αναγνώριση της Σφαγής της Χίου ως γενοκτονία

Επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Σφαγής της Χίου, το 1822, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μελανιός, στη βορειοδυτική Χίο, οργανωμένες από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελανιούς, «Η Μέλαινα Άκρα».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στο μεταξύ, σε κατάθεση πρότασης προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χωρικού Σχεδιασμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουρνιάς, ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδώσει σχετικό ψήφισμα που να ζητά την αναγνώριση των σφαγών της Χίου το 1822 ως γενοκτονία. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνιά, τα όσα διαδραματίστηκαν στη Χίο πριν από 200 χρόνια, πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας του ΟΗΕ. Προτείνει, επίσης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, να χαρακτηριστεί η 8η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων για τη Γενοκτονία Χιωτών.

Pontos news


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου