Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Τουρκία: Εσωκομματικές συγκρούσεις για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας



Η πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, Μεράλ Ακσενέρ κατήγγειλε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρόκληση «τεχνητών κρίσεων» προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων από οικονομικά και άλλα πιεστικά ζητήματα, και τόνισε ότι το πρόσφατο αίτημα της κυβέρνησης να μετατρέψει το μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ανήκει σε αυτήν την κατηγορία
 
«Σταματήστε να προσπαθείτε να αλλάξετε την ατζέντα αυτής της χώρας αντικαθιστώντας τα σημαντικά προβλήματα της χώρας με τεχνητές κρίσεις. Η Αγία Σοφία είναι ένα παράδειγμα αυτού. Κάθε φορά που είχαν προβλήματα τα τελευταία 18 χρόνια, έφερναν το ζήτημα της Αγίας Σοφίας στο προσκήνιο», δήλωσε σήμερα η Ακσενέρ στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική πρόταση για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία, η Ακσενέρ είπε, «Το AKP το καταψήφισε. Το MHP [Εθνικό Κόμμα Κινήματος] και το HDP [Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα] απείχαν και η πρόταση μας απορρίφθηκε».

«Αυτή η ντροπή είναι αρκετή για σένα», είπε η Ακσενέρ αναφερόμενη στην απόρριψη της πρότασης του AKP. Οι αξιωματούχοι του AKP εξήγησαν ότι ήθελαν να περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου και γι 'αυτό και απέρριψαν την πρωτοβουλία του «Good Party».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για λατρεία με βάση την δικαστική απόφαση που θα βγει.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου