Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

«Ναι» από ΗΠΑ για 350 Bradley στον Ελληνικό Στρατό


H έλευση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ΤΟΜΑ θα αντικαταστήσουν μέρος από τα γηρασμένα Μ113 Το αίτημα του ΓΕΣ προς τις ΗΠΑ για διάθεση έναντι συμβολικού ποσού 350 ΤΟΜΑ Bradley M2A2 από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν αμερικανικά ΜΜΕ.
 
Το εξειδικευμένο site defenseworld.net κάνει αναφορά σύμφωνα με τοenikos.gr επισημαίνοντας ότι η έλευση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ΤΟΜΑ θα αντικαταστήσουν μέρος από τα γηρασμένα Μ113, γνωστά κι ως «παπάκια» που χρησιμοποιεί ο Στρατός.

Το γνωστό στρατιωτικό site, Militaryleak.com, δημοσιεύει πλήρες ρεπορτάζ επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές. Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του enikos.gr ακόμη και για τα 1.200 θωρακισμένα Μ1117, που επίσης προβλέπεται να προμηθευτεί ο Ελληνικός Στρατός από την Αμερικανική Εθνοφρουρά, που τα αποσύρει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα φαίνεται ότι υπάρχει μία καταρχάς θετική γνωμοδότηση από τις ΗΠΑ για την δωρεάν παροχή ή έναντι συμβολικού τιμήματος των συνολικά 1.550 οχημάτων. Αυτό που μένει είναι το προσεχές χρονικό διάστημα, που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω περιορισμών από την πανδημία του κορονοϊού covid-19, να μεταβεί το κλιμάκιο των αξιωματικών του ΓΕΣ, που θα προχωρήσει και στο τελικό «μαρκάρισμα» των οχημάτων. Αμέσως μετά θα υποβληθεί το επίσημο αίτημα, το οποίο θα πάει για επικύρωση από το Κογκρέσο. Μία διαδικασία, η οποία όπως επισημαίνουν στο enikos.gr στρατιωτικές πηγές μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη κι ως τον Οκτώβρη. Σε περίπτωση που το πρόχειρο χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί τότε ως τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει η έλευση στην Ελλάδα των πρώτων οχημάτων.

Στο δημοσίευμα το defenseworld επισημαίνεται ότι ήδη χώρες όπως η Κροατία και το Λίβανο έχουν ωφεληθεί από δωρεές τέτοιων οχημάτων

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου