Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ερντογάν: Ίδρυσε «ανεξάρτητο όργανο» που θα πολεμά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων


Ξεπέρασε τα όρια ο Ρ. Τ. Ερντογάν: Αρνείται μέχρι τέλους ότι η Τουρκία συνέβαλε στην Γενοκτονία των Αρμενίων. Άραγε πόσο ανεξάρτηο είναι το τουρκικό όργανο που αναλαμβάνει την υπόθεση;
 
Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης της τουρκικής ανώτατης συμβουλευτικής επιτροπής, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέθεσε να ιδρύσει ένα ανεξάρτητο όργανο που θα πολεμά ενάντια στην αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Οι ομιλητές στη συνάντηση τόνισαν ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένος οργανισμός στην Τουρκία που θα ασχολείται με την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την ανάπτυξη μιας αντίστοιχης στρατηγικής, όπως το Χουριγιέτ. Σημειώθηκε ότι ορισμένα τουρκικά υπουργεία συμμετείχαν στον αγώνα κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά δεν αναπτύχθηκε καμία πολιτική σε αυτό το θέμα.

Η πρόταση προήλθε από τον Cemil Çiçek, μέλος του Ύπατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου στις 16 Ιουνίου. Ο Çiçek και ένας από τους επικεφαλής προεδρικούς συμβούλους, Seyit Sertçelik, έδωσαν ενημέρωση στον Ερντογάν για το θέμα. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποδέχτηκε τις προτάσεις των συμμετεχόντων στη συνάντηση και ανέθεσε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο όργανο που θα αντιμετωπίσει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου σώματος από τον Τούρκο πρόεδρο προέκυψε πριν από λίγους μήνες μετά την εμφάνιση ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, και αφότου οι Αρμένιοι υπέβαλαν αγωγές εναντίον της Τουρκίας στα δικαστήρια των ΗΠΑ, αλλά η διάδοση του COVID-19 ανάγκασε τους τουρκικές αρχές να αναβάλουν την ίδρυση ενός τέτοιου οργανισμού.

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου