Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ…ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Ενώ κατά καιρούς η Τουρκία τρίζει τα δόντια της στην Ελλάδα την οποία κατηγορεί ότι φιλοξενεί Τούρκους φυγόδικους προσκείμενους στον Φετουλάχ Γκιουλέν, στην περίπτωση της Γερμανίας όπου βρίσκεται και ο μεγαλύτερος όγκος των αντικαθεστωτικών, όπως φαίνεται κάνει την…μούγκα.
 
Όπως έγινε γνωστό από τουρκικά ΜΜΕ, σε αμερικανικό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στην Γερμανία έχουν συγκεντρωθεί και φιλοξενούνται εδώ και μήνες ψηλότατα στελέχη του Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχουν διαφύγει από την Τουρκία μετά το αποτυχών πραξικόπημα, μεταξύ των οποίων και ο υπαριθμόν ένα καταζητούμενος από τον Ερντογάν, Adıl Öksuz, κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, Mahrem İmam, καθώς και ο καταζητούμενος εισαγγελέας, Zekeriya Öz.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ali Gülen της εφημερίδας Sözcü, στην περιοχή της Χαιδελεμβέργης και του Μάνχάϊμ, κοντά στην τοποθεσία Mark Twain, υπάρχει το νατοϊκό στρατόπεδο Campbell, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι Φετουλαχιστές.

Στο στρατόπεδο οι φυγάδες Φετουλαχιστές  υπολογίζονται σε 120 άτομα. Ανάμεσα τους ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, αλλά και δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς, πρωτοδίκες και ακαδημαϊκοί.

Στο ίδιο στρατόπεδο φιλοξενούνται και άλλοι 300 περίπου Σύριοι και Αφγανοί υπήκοοι.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο διπλανό χωριό δεν υπάρχει κανένα τζαμί παρά μόνο μια μικρή εκκλησία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου