Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Βρετανικό Μουσείο : Ελληνίδες ντύθηκαν Καρυάτιδες και επισκέφθηκαν την κλεμμένη αδελφή τους


Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο όταν μια ομάδα γυναικών, με επικεφαλής την γνωστή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, κατέφθασαν στο Βρετανικό Μουσείο, φορώντας αρχαιοελληνικές στολές ως σύγχρονες Καρυάτιδες, προκειμένου να επισκεφθούν την κλεμμένη από τον Λόδρο Έλγιν αδελφή τους.

Ήταν ένας εξαιρετικά πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας υπέρ της επιστροφής των ανεκτίμητων Γλυπτών του Παρθενώνα, εκεί όπου ανήκουν, στην Ελλάδα.

Η καταξιωμένη σοπράνο και οι έξι γυναίκες που την συνόδευαν ταξίδεψαν αεροπορικώς φορώντας τους αρχαιοελληνικούς χιτώνες τους ενώ αμέσως μετά την προσγείωσή τους μπήκαν στο Μετρό με προορισμό το Βρετανικό Μουσείο.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους μαγνήτισαν τα βλέμματα η ατμόσφαιρα, ωστόσο, είχε ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς κάποιοι από τους επισκέπτες του μουσείου δάκρυσαν από συγκίνηση στη θέα των σύγχρονων Καρυάτιδων που αναζητούσαν την χαμένη αδελφή τους.
  
Ακόμη και άτομα της ασφάλειας του μουσείου, το οποίο ως γνωστόν δεν επιθυμεί τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, λύγισαν μπροστά στο θέαμα και βοήθησαν τις Ελληνίδες να φθάσουν στον χώρο όπου εκτίθεται η κλεμμένη Καρυάτιδα.
PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου