Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

''Eμφύλιος'' στην Τουρκία: ''Αποκαθηλώνουν'' τον σφαγέα Κεμάλ στην Τραπεζούντα - Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' Ερντογανικών-Κεμαλιστών


Εδώ και μέρες αναφέρουμε ότι η κατάσταση στην Τουρκία ''μυρίζει'' μπαρούτι. Το παζλ της εμφύλιας σύγκρουσης ήρθε να συμπληρώσει άλλο ένα γεγονός που πριν λίγο έλαβε χώρα στη Τραπεζούντα. 
 
Σε δημόσια κτίρια όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, ''αποκαθήλώνουν'' τον σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού Κεμάλ. Οι φωτογραφίες του και μεγάλα πανό που τον απεικονίζουν αναποδογυρίστηκαν, προκαλώντας σοκ σε μεγάλη μερίδα της τουρκικής κοινωνίας. 

Θα πρέπει να κρατήσουμε το εξής. Στην Τραπεζούντα υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι στηρίζουν Ερντογάν. 

Μην ξεχνάμε όμως το εξής. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί που μιλάνε ακόμα ποντιακά και που τηρούν τις αρχέγονες παραδόσεις.   

Όλα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα, δείχνουν ξεκάθαρα πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ερντογανικοί, Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές ''σφάζονται'', ενώ ο Ερντογάν ''κρύβεται'' ακόμα και τώρα στο εξοχικό του! 

Χθες αναφέραμε τη μεγάλη εσωτερική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα εντός των τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος. 

''Εξεγέρσεις σε μονάδες του τουρκικού στρατού, σφοδροί πυροβολισμοί σε σημεία ασφαλείας και ανακοίνωση περί τριών Τούρκων νεκρών στρατιωτών και 17 τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών. Έχουμε ανταλλαγή πυρών μεταξύ της τουρκικής στρατοχωροφυλακής  και στρατιωτών του τουρκικού στρατού'', ανέφεραν δημοσιεύματα από Αίγυπτο και Συρία. 

Την ίδια στιγμή στο τουρκικό έδαφος έχουμε πείνα και ανεργία λόγω και της πανδημίας καθώς μεγάλο μέρος του λαού κατηγορεί το καθεστώς για τα  μη λήψη μέτρων, ενώ η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και του ΔΝΤ. 

Την ίδια στιγμή, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη του Πενταπόσταγμα

Συγκεκριμένα αναφέραμε: 

''Τις τελευταίες ώρες διακινούνται μηνύματα στα social media πληροφορίες για δολοφονίες στρατιωτικών. Αυτό αναφέρουν ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Ερντογάν. Μπορεί βέβαια να προπαγανδίζουν, αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη γειτονική χώρα.  

Μάλιστα στο στόχαστρο των Γκιουλενιστών, έχει μπει ο ''θεωρητικός'' της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' και του τουρκολιβυκού ''μνημονίου'' Γιατνζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες υπάρχει σχέδιο για απαγωγές και δολοφονίες στρατιωτικών. 

Οι Γκιουλενιστές επίσημα δεν έχουν απαντήσει στις κατηγορίες. Μπορεί να είναι άλλη μία ευκαιρία για συλλήψεις από την πλευρά του Ερντογάν, όμως είναι ξεκάθαρο πως οι Τούρκοι έχουν διασπαστεί πλέον και αυτό είναι το νόημα της όλης υπόθεσης.''

Από την στιγμή που αναφέραμε την συγκεκριμένη είδηση, Γκιουλενιστές και Ερντογανικοί ''σφάζονται'', καθώς αναφέρουν πως το Πενταπόσταγμα ξεφτίλισε την Τουρκία, αποκαλύπτοντας την μεγάλη διαίρεση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.  

PENTAPOSTAGMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου