Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οι εθνικές επέτειοι της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου


Τέτοιες μέρες το μυαλό και η σκέψη ανατρέχουν στις ενδοξότερες στιγμές του Ελληνισμού. Η επέτειος του 1821 αποτελεί φάρο και οδοδείκτη για τις νεότερες γενιές. Η αγωνιστικότητα και η θέληση του λαού της Ελλάδας άλλαξε την ιστορική του μοίρα.
 
Τα διδάγματα των αγώνων του Ελληνισμού αποτελούν φωτεινά παραδείγματα.

Η Αγία Λαύρα έδωσε το σύνθημα και το λάβαρο της Επανάστασης και γρήγορα σκέπασε όλη την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα. Παντού έδωσαν το «παρών» τους οι εκλεκτοί της φυλής, άνθρωποι απλοί και καθημερινοί, που κατόρθωσαν να ενσαρκώσουν τα ιδανικά της στον πιο ψηλό βαθμό.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, o Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας, ο Διάκος στην Αλαμάνα και ο Ανδρούτσος στο Χάνι της Γραβιάς, ο Καραϊσκάκης στην Αράχοβα, ο πυρπολητής Κανάρης, ο Ανδρέας Μιαούλης, η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές έγραψαν σελίδες δόξας.

 Ένα ολόκληρο έθνος επέλεξε μία ώρα ελεύθερης ζωής και όχι  σκλαβιά και φυλακή. Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε μια πανεθνική εξέγερση, ένας πανελλήνιος αγώνας.

 Η Κύπρος ενσάρκωσε τα μηνύματα του ‘21 με το υπέρλαμπρο έπος του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59

. Η κρυμμένη σπίθα της λευτεριάς, ζωντάνεψε με τις πρώτες εκρήξεις που ακούστηκαν τα μεσάνυκτα της 31ης Μαρτίου προς την 1η του Απρίλη. Ήταν η νύκτα που αντιλάλησε σε όλο τον κόσμο, η αμετάκλητη απόφαση της γενιάς του ’55-59, να ζήσει ελεύθερη. Στο εθνικό προσκλητήριο πρώτη ανταποκρίθηκε η κυπριακή νεολαία γράφοντας ένδοξες σελίδες αγωνιστικότητας. Οι νέοι της Κύπρου βαφτισμένοι στα νάματα της φυλής συμπορεύτηκαν με τον Αρχηγό Διγενή στο δρόμο της τιμής αναζητώντας τη λευτεριά στα βουνά και τις ρεματιές.

Σήμερα, που η χώρα βιώνει μια οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση τα μηνύματα των εθνικών επετείων μας καλούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επαναστατήσουμε ενάντια στον κακό μας εαυτό.

Τον κακό μας εαυτό τον οποίο δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία, απόδειξη η ανυπακοή που επιδεικνύουμε στα διατάγματα για αναχαίτιση του κορωνοϊού. Να βελτιωθούμε και ως άτομα και ως πολίτες.

Η ιστορία, μας καλεί έστω και την υστάτη να αγαπήσουμε αληθινά τον συνάνθρωπό μας, βάζοντας το συμφέρον του συνόλου πάνω από το ατομικό. Μας καλεί να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που με κάθε τρόπο εισβάλλουν στη ζωή μας και μας οδηγούν στην κοινωνική αδιαφορία και την ηθική κατάπτωση.

 Εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε μόνο υπό συνθήκες ομόνοιας και αδελφοσύνης. Οφείλουμε να αφήσουμε για τις γενιές που ακολουθούν μια κοινωνία με προοπτική, με αισιοδοξία, χωρίς μιζέρια και πισωγυρίσματα.

Φιλελεύθερος
INFOGNOMON POLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου