Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ «ΘΕΡΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


Το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον τουρκικό στρατό από την θανατηφόρο επιδημία του Κορονοιού, μαρτυρεί ένα αποκαλυπτικά και χαρακτηριστικό άρθρο στην εφημερίδα Hürriyet, στις 1 Απριλίου, με το τίτλο «Μέτρα κατά του Κορονοιού στον τουρκικό στρατό» όπου ο αποκαλύπτει ότι παρουσιάστηκε στον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκθεση των καθηγητών ιατρικής, DOÇ. Dr. Ramazan Çalık και Doç. Dr. Muzaffer Tepekaya, στην οποία παρουσιάζεται η άμεση ανάγκη να ληφθούν κάποια αναγκαία μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωση του ιού.
 
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και αυτό γίνεται γνωστό για πρώτη φορά, για την αύξηση των κρουσμάτων στον τουρκικό στρατό που βρίσκεται στην Συρία, και αναφέρουν τις ολέθριες επιπτώσεις της επιδημίας καθώς τονίζεται ότι είναι πιο εκτιθέμενος, χωρίς να υποβαθμίζεται και το θέμα των στρατοπέδων στην ίδια την Τουρκία.

Εντωμεταξύ ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης, για την καλύτερη αντιμετώπιση το υπουργείο Άμυνας έχει προχωρήσει εκτάκτως στην δημιουργία «Κέντρο Αντιμετώπισης του Κορονιού, (Coronavirus ile Mücadele Merkezi(COMMER).



Με απόφαση του Κέντρου το πρώτο μέτρο είναι η αυστηρή επιτήρηση εισόδου εξόδου στην Έδρα και στα κέντρα της Δεύτερης Τουρκικής Στρατιάς, που έχει υπό την διοίκηση της και τον στρατό στην Συρία.

Μάλιστα όσοι καινούργιοι ένστολοι εισέρχονται, τίθενται αυτομάτως σε καραντίνα 14 ημερών.
Παράλληλα σε όλη την Τουρκία μέχρι τις 13 Απριλίου 2020 ακυρώνονται όλες οι δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων, όπως τελετές, διασκέψεις, βραχυπρόθεσμες συναντήσεις, μαθήματα, εκθέσεις, και σεμινάρια στις Πολεμικές Σχολές και επαγγελματικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολεμικά ινστιτούτα.

Παράλληλα έχουν επιστρατεύσει και διατεθεί άμεσα στον τουρκικό στρατό 500 χιλιάδες μάσκες προστασίας από τον Κορονοιό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου