Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η Τουρκία δίνει 16,5 εκατ. ευρώ και αναβαθμίζει τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας


Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, της Αλβανίας, ενέκρινε τη Δευτέρα, την επικύρωση της οικονομικής συμφωνίας, μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.
 
Η συμφωνία προβλέπει οικονομική ενίσχυση ύψους 100 εκατ. τουρκικών λιρών ή 16,5 εκατ. δολαρίων, η οποία θα χρησιμεύσει για την αναβάθμιση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα του τμήματος Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Petro Koçi, ο οποίος παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ασφαλείας, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αυτή θα διαρκέσει πέντε χρόνια και ουσιαστικά αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

“Η αγορά αυτών των υλικών θα γίνει από τουρκικές εταιρείες”, δήλωσε.

Η συμφωνία υπογράφηκε πέρυσι από τον αρμόδιο υπουργό. Θα υπάρχει μια πενταετής προθεσμία εκτέλεσης από τη στιγμή της έναρξης ισχύος, η οποία γίνεται από τη στιγμή επικύρωσης από το Κοινοβούλιο μας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία “ειδικά τώρα, που η χώρα μας και όχι μόνο περνάει μια δύσκολη στιγμή”.

“Χαίρομαι που εμείς, ως επιτροπή ασφαλείας, ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα με μια τέτοια οικονομική συμφωνία, η οποία είναι ακόμα μία βοήθεια που δίνει η Τουρκία στη χώρα μας και αυτό αφορά τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς, ως Επιτροπή, είδαμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και είμαστε ευτυχείς που η Τουρκία μας βοηθά να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό”, τόνισε η Φελάι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Γράφει ο Πέτρος Κράνιας
ΠΗΓΗ: capital.gr
INFOGNOMON  POLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου