Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ



Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ και υποψήφιος για την ίδια θέση, Αντγος ε.α. Κος Ροζής Βασίλειος, στις επικείμενες εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2020, θα βρίσκεται με συνυποψήφιους του συνδυασμού του στα γραφεία του Παραρτήματος την Τρίτη 4 Φεβ 2020,και ώρα 18.00, με σκοπό την συζήτησή θεμάτων που μας απασχολούν όλους, και την ανάδειξη εκ μέρους των μελών του Παραρτήματος τυχόν απόψεων και προτάσεων προς τους υποψήφιους. Παρακαλείσθε όπως παρευρεθείτε στην εν λόγω συνάντηση .

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΑΝΤΓΟΥ ε.α. ΡΟΖΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, της ΕΛ.ΑΣ, ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. (Ε.Α.Α.Σ.) σας ενημερώνω ότι, θα είμαι υποψήφιος διεκδικώντας εκ νέου τη θέση του Προέδρου, στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της 23ης ΦΕΒ.2020 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης.
Η υποψηφιότητα μου βασίζεται στην αγάπη, στην ηθική υποχρέωση, και στο αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους, αλλά και στη πείρα που απέκτησα στις δυο θητείες μου στην ΕΑΑΣ, πρώτα ως Αντιπρόεδρος (2014 - 2017) και κατόπιν ως Πρόεδρος ( 2017 έως τώρα) ,ώστε βασιζόμενοι σε ότι θετικό κτίσαμε με συνεχή αγώνα, να το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο για μια Ένωση Δυνατή και Αξιοσέβαστη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική προς τα μέλη της, που τόσο έχουν πληγεί βάναυσα από τις άδικες και δυσβάστακτες εις βάρος μας πολιτικές ,
Πέραν τούτου όμως, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τη Πατρίδα μας και για το καθένα μας ξεχωριστά, πιστεύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και τις αστείρευτες δυνατότητες της Ε.Α.Α.Σ., είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε ΜΑΖΙ να συνεχίσουμε τη προσπάθεια που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια. Μια προσπάθεια που είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχισθεί με θέληση, δυναμισμό και μεθοδικότητα. Η εμπειρία που απέκτησα κατά τη θητεία μου θα λειτουργήσει προσθετικά και ποιοτικά τον αγώνα μας για τη τελική δικαίωση μας.
Η ΕΑΑΣ στα χρόνια της θητείας μου ως Προέδρου δε κρύφθηκε ποτέ και δεν άφησε κανένα θέμα κάτω από το χαλί. Συμβιβασμοί, ενδοτισμός και πισωγυρίσματα μακριά από μένα. Δώσαμε δικαστικές μάχες για τα οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα μας, αλλά και στο δρόμο. Κάναμε παραστάσεις σε όλα τα επίπεδα, πολιτικά και στρατιωτικά, συμμετείχαμε και είχαμε λόγο σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές της Βουλής όπου καταθέσαμε τις απόψεις και παρουσιάσαμε τη κατάσταση μας με περηφάνια και αξιοπρέπεια στη πολιτεία αλλά στη Ελληνική κοινωνία, που τόσο λανθασμένη άποψη είχε για το κλάδο μας,
Η ΕΑΑΣ βγήκε μπροστά και έγινε γνωστή όχι μόνο για τα θέματα που μας απασχολούν ως κλάδο, αλλά και για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, κομμάτι της οποίας είμαστε και εμείς και γενικότερα τη Πατρίδα μας.
Είπαμε αλήθειες που παρουσιάσθηκαν και παρουσιάζονται τακτικότατα από όλα από τα μέσα ενημέρωσης. Η ΕΑΑΣ για πρώτη φορά απέκτησε φωνή με σοβαρό λόγο και επιχειρήματα.
Ανοίξαμε θέματα που ταλανίζουν το κλάδο μας δεκαετίες τώρα και κανείς δε τόλμησε να τα ανοίξει.
Θέματα όπως η κατανομή των κοινωνικών πόρων στα Μετοχικά Ταμεία αναλογικά με τα μέλη, τη διαχρονική παραχώρηση δωρεάν ή έναντι ευτελούς ανταλλάγματος ακινήτων ΤΕΘΑ, την εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση του ΜΤΣ, και του ΕΚΟΕΜΣ, τη ψήφιση νόμων ( το 4% επί των δαπανών που νομιμοποιήθηκε) ή την εφαρμογή αυτών, όπως του ψηφισμένου νόμου από το 2014 (5% επί των κλήσεων των παραβάσεων να περιέρχεται στο ΜΤΣ), των Στρατιωτικών Λεσχών ,τα ΚΑΑΥ, τη βράβευση κάθε χρόνο όλων των τέκνων των μελών μας που αριστεύουν στη Β΄ και Γ΄ λυκείου, ( οι βραβεύσεις Β΄ λυκείου υλοποιούνται από ίδιους πόρους της ΕΑΑΣ),ενώ ενισχύουμε οικονομικά με καταβολή εφάπαξ ποσού μεγάλο αριθμό αναξιοπαθούντων μελών, και άλλα πολλά.,
Στηρίξαμε και είχαμε ενεργό συμμετοχή στο να απονεμηθεί ο βαθμός του Συνταγματάρχη σε συναδέλφους μας προερχόμενους από τη Σ.Μ.Υ, Χρηματοδοτήσαμε μέρος του κόστους του ανδριάντα του Έλληνα Υπαξιωματικού που τοποθετήθηκε στο χώρο του Άλσους Στρατού και εναντιωθήκαμε στην υποβάθμιση της Σ.Μ.Υ., πολύ δε περισσότερο στη κατάργηση της.. Λάβαμε δε επίσημη διαβεβαίωση προς τούτο από τον αρμόδιο Υπουργό πως το θέμα δεν είναι του παρόντος και αν ποτέ και εφόσον γίνει το σώμα των Υπαξιωματικών, δε θα θίγει κανένα κεκτημένο δικαίωμα ούτε αποστράτου, ούτε εν ενεργεία συναδέλφου, ακόμη δε ούτε και του πρωτοετούς σπουδαστή της σχολής.Καθήκον μας και ιερή υποχρέωση μας είναι το να είμαστε και θα είμαστε, να είναι σίγουροι άπαντες για το θέμα αυτό, ότι παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, δεν εφησυχάζουμε και πάντα θα είμαστε σε επιφυλακή και εν εγρήγορση, ώστε να μην έχουμε ποτέ δυσάρεστες εξελίξεις.
Πέρα όμως από τις όποιες διεκδικήσεις μας και το παραγόμενο έργο της ,η ΕΑΑΣ για πρώτη φορά έλαβε θέση για Εθνικά θέματα και ήταν συνδιοργανώτρια των μεγάλων συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα όπου καθαρά και ξάστερα διατυπώσαμε τις θέσεις μας, αλλά και άλλες πόλης της Ελληνικής επικράτειας για το Σκοπιανό και τη μετέπειτα επαίσχυντη συμφωνία των "Πρεσπών". Αποκορύφωμα η ματαίωση εκδήλωσης της ΕΑΑΣ για το θέμα αυτό στο Πολεμικό Μουσείο και η ρήξη της με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη.
Είχε ενεργή και συνεχή συμμετοχή σε όλο τον αγώνα που διεξήγαγε ο σύλλογος Α.ΞΙ.Α. ( Σύλλογος Συζύγων Θανόντων) απέναντι στον ανάλγητο νόμο Κατρούγκαλου. και μαζί με τις δύο άλλες Ενώσεις Αποστράτων κάλυψε τα δικαστικά έξοδα. της προσφυγής στο Σ.τ.Ε. Είμασταν συμπαραστάτες σε κάθε εκδήλωση και διαμαρτυρία τους με κάθε τρόπον και μέσο. Για το λόγο αυτό σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Α.ΞΙ.Α. μετά τη δικαίωση του, τίμησε, μεταξύ άλλων στο πρόσωπό μου , την ΕΑΑΣ.
Είχε ενεργή συμμετοχή στο να τοποθετηθεί από το Δ. Αθηνών το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Έχει άποψη και θέση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, για τις σχέσεις με τη Τουρκία και λοιπές γειτονικές χώρες. Απόψεις σοβαρές, τεκμηριωμένες και πάντα με στόχο το Εθνικό συμφέρον.
Διοργάνωσε και θα συνεχίσει να διοργανώνει τις Προσκυνηματικές εκδηλώσεις στο Γράμμο και στο Βίτσι, ενώ συμμετείχε και θα συνεχίσει να συμμετέχει στην επέτειο της μάχης του Μακρυγιάννη, του Λιτόχωρου.και της Φλώρινας.
Είναι η μοναδική Ένωσή αποστράτων που κάθε έτος με λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα εορτάζει και διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και άλλα πολλά.
Βαθιά πεποίθηση και πιστεύω μου είναι πως η ΕΑΑΣ είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας. Οι θέσεις της θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τη πολιτεία. και τα μέλη της να αντιμετωπίζονται με το δέοντα σεβασμό και εκτίμηση για τη διαχρονική, σημαντική και αγόγγυστη προσφορά τους .
Σκοπός και στόχος μου είναι στις 23 Φεβ.2020 να συνεχίσουμε και πάλι ΜΑΖΙ, με πάθος, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα τον αγώνα για την επίλυση ή τουλάχιστον την άμβλυνση των διαχρονικών προβλημάτων που μας ταλανίζουν. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δε δίνεται.
Συνεχής λοιπόν αγώνας, με συνέπεια και συνέχεια σε ότι έχουμε δρομολογήσει και με αταλάντευτη πορεία μπορούμε ΜΑΖΙ, να πετύχουμε και να αλλάξουμε πολλά, έτσι ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα..
Η επίτευξη των παραπάνω μπορεί να επιτευχθεί μόνο, αν απαλλαγούμε από τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, συνθέτοντας σε αυτά που μας ενώνουν ώστε να προσβλέπουμε και να προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο αγωνιζόμενοι όλοι ΜΑΖΙ, για το κοινό μας καλό. Αυτό μπορεί να το πετύχουμε μόνο με μια Ε.Α.Α.Σ., Τολμηρή και Σύγχρονη, Δυνατή και Πρωτοπόρα, Αδέσμευτη και Ανεξάρτητη, Σεβαστή και Αξιόπιστη, Μαχητική και Διεκδικητική ,με Όραμα και Προοπτική, Ανταποδοτική στα μέλη της και κυρίως Αποτελεσματική . Την Ε.Α.Α.Σ. που αγαπάμε και επιθυμούμε όλοι μας, την Ε.Α.Α.Σ. της καρδιάς μας.
Συνάδελφοι στη θητεία μου ως Προέδρου γνωριστήκαμε καλά και χτίσαμε αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, σεβασμού, αλληλοεκτίμησης και αγάπης. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας ζητήσω να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες εκλογές της 23ης ΦΕΒ. 2020 για τη θέση του Προέδρου, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τη προσπάθεια που ξεκινήσαμε ΜΑΖΙ πριν τρία χρόνια.
Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, γιατί η υπόσχεση που σας είχα δώσει για συνεχή αγώνα σε όλους τους τομείς και σε όλα τα μέτωπα θεωρώ ότι τη τήρησα και θα εξακολουθήσω να τη τηρώ αν με τιμήσετε και πάλι με την εμπιστοσύνη σας ως Πρόεδρο της Ένωσης.
Στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σας καλώ Συνάδελφοι ,σας καλώ και σας παρακαλώ για τη καθολική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Μόνο έτσι, με μια Ε.Α.Α.Σ. δυνατή και μεγάλη, θα στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε εδώ παρόντες, ενεργά μέλη της κοινωνίας, με θέσεις και απόψεις για τη ζωή τη δική μας, της οικογένειας μας και το μέλλον των παιδιών μας, ακόμη και της ίδιας της Πατρίδας μας. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα δίκαια, πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο Κύρος στην Αξιοπρέπεια και στη Προσφορά μας .

Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος.

Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ και υποψήφιος Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου