Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ : ΣΤΑ…«ΤΡΙΑ» Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!!


Στην μεγάλη δική που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Άγκυρα για το αποτυχών πραξικόπημα της Τουρκίας, ο κατηγορούμενος συνταγματάρχης, Cemil Turhan, στην σημαντική και αποκαλυπτική κατάθεση του αποκάλυψε ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα υπάρχουν και δρουν τρεις διαφορετικές ομάδες, ενώ υποστήριξε ότι στο πραξικόπημα δεν πρωτοστάτησαν οι προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν αξιωματικοί.


Ο κατηγορούμενος συνταγματάρχης αναφερόμενος σε εκείνο το βράδυ εξιστόρησε τις επαφές που είχε με το υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Yaşar Güler και τον υποστράτηγο, Mehmet Patrigöç, αρνούμενος κάθε δική του ενοχή του για συμμέτοχη στο πραξικόπημα.

Ενώ δεν κατονόμασε συγκεκριμένα ποιές είναι αυτές οι τρεις ομάδες, εν τούτοις παραδέχτηκε ότι μια ομάδα είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με την καταδίκη του Φετουλάχ Γκιουλέν και που διατηρούν ακόμα σημαντικούς πυρήνες, η δεύτερη σίγουρα πρόκειται για τους κεμαλικούς που έχουν μεγάλη δύναμη στις κατώτερες και μεσαίες βαθμίδες και η τρίτη, οι ανεξάρτητοι «εκσυγχρονιστές» που θεωρούν πως η Τουρκία δεν πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή της προοπτική. Φυσικά υπάρχουν και μικρότερες ομάδες όπως και η ομάδα των καθεστωτικών κυρίως στις ανώτερες βαθμίδες που ελέγχονται πιο εύκολα.


Πάντως γεγονός είναι πως ο εσωτερικός πόλεμος στις ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο δεν έληξε μετά το αποτυχών πραξικόπημα, αλλά συνεχίζεται με άγνωστες συνέπειες και πολύ συχνά τα τουρκικά ΜΜΕ αναγγέλλουν συλλήψεις αξιωματικών και των τριών όπλων κατηγορούμενοι, (όχι αστεία), για έσχατη προδοσία.

Γα παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα με απόφαση του ειδικού Στρατοδικείου-Αεροδικείου 70 πρώην σπουδαστές της Σχολής Αεροπορίας, καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά ως προσκείμενοι στο πραξικόπημα που πήγε να ανατρέψει τον Ερντογάν.

Çok konuşulacak sözler = Λόγια που θα συζητηθούν πολύ.TSK işinde 3 farklı ekip var = Υπάρχουν τρία διαφορετικά γκρουπ στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου