Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ιντσιρλίκ: Απολύει το 50% των Τούρκων εργαζομένων η αμερικανική Vectrus.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έλαβε η Ένωση Εργαζομένων Αμυντικής Βιομηχανίας (Türk Harb-Is), η αμερικανική εταιρεία Vectrus, που υποστηρίζει τις πτήσεις και τη συντήρηση στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην πόλη των Αδάνων της Τουρκίας, σκοπεύει να τερματίσει τις συμβάσεις 424 υπαλλήλων από τους συνολικά 890 Τούρκους εργαζόμενους στην αεροπορική βάση το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.


Η απόφαση αυτή προκάλεσε ερωτήματα για το ενδεχόμενο αμερικανικών σχεδίων για προσεχή αποχώρηση από βάσεις στην Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ. Ο επικεφαλής της ένωσης των εργαζομένων στα Άδανα, Ερντάλ Ακαλίν, έδωσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τους λόγους που επικαλέστηκε η εταιρεία για τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι το προσωπικό μειώνεται επειδή η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να εγκαταλείψει τα εδάφη της Συρίας και της Τουρκίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματά της, ενώ η εταιρεία εξασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων με τις εξουσίες που της έχουν δοθεί από τις αμερικανικές αρχές», δηλώνει ο Ερντάλ Ακαλίν. Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης επέκρινε αυτή την κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια μαζική μείωση του προσωπικού είναι «ανήθικη».

«Είπα στους εκπρόσωπους της εταιρείας ότι οι απολύσεις εργαζομένων στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες θα έχουν τρομακτικά αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση των ανθρώπων. Αυτή είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Ο τερματισμός των συμβάσεων εργασίας με 424 υπαλλήλους σε μια δομή όπου ο συνολικός αριθμός του προσωπικού είναι 890 άτομα, είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τους ανθρώπους», ανέφερε ο Ερντάλ Ακαλίν. Σύμφωνα με τον Ερντάλ Ακαλίν, η ένωση εργαζομένων θα επιδιώξει την αναθεώρηση αυτής της απόφασης από τον αμερικανικό εργοδότη.

DEFNCE POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου