Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι θηριώδεις αμερικανικές Φρεγάτες Constellation;

Πρόταση από τις ΗΠΑ για συμπαραγωγή από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας του υπερσύγχρονου πολεμικού πλοίου κλάσης Constellation αναμένεται να κατατεθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι θηριώδεις αμερικανικές Φρεγάτες Constellation; Αμερικανοϊταλική πρόταση αναμένεται να δεχθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής ή ακόμη και εξολοκλήρου ναυπήγηση για φρεγάτες Constellation του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η υπερσύγχρονης τεχνολογίας φρεγάτα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και εξέλιξης. Αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2028 και προορίζεται να συνοδεύει τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ στις αποστολές τους παγκοσμίως.

Η εταιρεία που κατασκευάζει την υπερσύγχρονη και θηριώδη φρεγάτα είναι η αμερικανοϊταλική US Fincantieri, η οποία καλείται να φέρει εις πέρας τη ναυπήγηση των Constellation για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, είναι υπό ανάπτυξη δύο πλοία, το «USS Constellation» και το «USS Congress», ενώ υπο-λογίζεται το 2024 να μπουν σε εντατικούς ρυθμούς κατασκευής ώστε να παραδίδονται δύο φρεγάτες της συγκεκριμένης κλάσης κάθε χρόνο.

Ο στόχος είναι το 2028 οι Constellatιon να αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και μέχρι το 2029 να έχουν παραδοθείτα πρώτα 10 από τα σύγχρoνα πολεμικά πλοία.

H πρόταση αφορά τη συνεργασία της Fιncantιeri στην Ελλάδα με την ΟΝΕΧ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Η ένταξη της Ελλάδος στο πρόγραμμα ναυπήγησης των Constellationn αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η πρόταση αφορά τη συνεργασία της Fιncantιeri στην Ελλάδα με την ΟΝΕΧ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι θηριώδεις αμερικανικές Φρεγάτες Constellation;

Οι Ιταλοί, σε συνεργασία με τους Αμεριανούς πρόκειται να πιστοποιήσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ως το κέντρο συντήρησης των Constellation για νέα ναυπηγικά προγρbμματα και για την εκτέλεση των λεγόμενων εργασιών MRO (Maintenance, Repaιr and Operatέons Συντήρηση, επισκευή και γενική επισκευή).

Ταυτόχρονα, η Frincatieri και η ΟΝΕΧ θα προχωρήσουν στις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να λάβουν τα ελληνικά ναυπηγεία τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για την ανάλογο του υποκατασκευαστικού έργου των Constellatιon.

Κάτι τέτοιο θεωρείται πως ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για ένταξη του Πολεμικού Ναυτικού στο πρόγραμμα ναυπήγησης της κορυφαίας φρεγάτας του κόσμου, που πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας και θα βρίσκεται σε υπηρεσία μέχρι το 2070.

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου