Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

«Κεραυνοί » Αμερικανών Γερουσιαστών . « Η Τουρκία δεν σέβεται την Ορθοδοξία »

Επιστολή-κόλαφος Nέο ''χτύπημα'' ετοιμάζουν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Μια ομάδα αμερικανικών νομοθετών, δημοσίευσε επιστολή την Πέμπτη, καλώντας την Επιτροπή Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (USCIRF) να συνεργαστεί με παγκόσμιους εταίρους σε μια συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια για να λογοδοτήσει η τουρκική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για επανειλημμένες παραβιάσεις. θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Παρά τη διεθνή καταδίκη, το κράτος της Τουρκίας συνεχίζει να εμπλέκεται σε χρόνιες, τρομερές, συστηματικές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ανέφεραν τα μέλη του συνεδρίου. «Επιπλέον, το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό καθεστώς και την ταυτότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου». 

Η αυστηρή επιστολή υποστήριξε ότι η Τουρκία που απορρίπτει την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου, παραβιάζει όχι μόνο την ελευθερία της συνείδησης, της πίστης και της θρησκείας για όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, αλλά και για τους 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς παγκοσμίως που εμπίπτουν στην πνευματική ηγεσία του ο Οικουμενικού Πατριάρχη.

Οι Γερουσιαστές John Sarbanes (D-Md.) Και Gus Bilirakis (R-Fla.) ηγήθηκαν της ομάδας νομοθετών, συμπεριλαμβανομένων των Dina Titus, Charlie Crist, Chris Pappas, Nicole Malliotakis και Victoria Spartz.

Η επιστολή ανέφερε επίσης τη μετατροπή του βυζαντινού καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ανέφερε ότι «η κατάσταση της αυθαίρετης μετατροπής της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία σε  τζαμί τον Ιούλιο του 2020 αποτελεί παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.»

«Οι σοβαρές παραβάσεις ενάντια σε ένα θρησκευτικό σύμβολο του επιπέδου του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πατριαρχείου μας πρέπει να έχουν σημαντικές συνέπειες», ανέφεραν οι νομοθέτες.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

PENTAPOSTAGMA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου