Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Τα εβραϊκά λόμπι ''βυθίζουν'' τον Ερντογάν: ''Στηρίζουμε την πρωτοβουλία Μενέντεζ-Ρούμπιο''

Σημαντική εξέλιξη ''Σεισμό'' έχει προκαλέσει η νέα νομοθεσία από τους Μενέντεζ-Ρούμπιο, καθώς τo νέο αμυντικό νομοσχέδιο για τη συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ, το οποίο κατέθεσαν οι Γερουσιαστές, προβλέπει την περαιτέρω αναβάθμιση, συνεργασία και υποστήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για μία είδηση που πρώτο δημοσίευσε το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη κίνηση προφανώς και ενόχλησε τους Τούρκους, οι οποίοι ανέφεραν τα εξής: ''Οι γερουσιαστές Menendez και Rubio αποφάσισαν: "Ας δώσουμε τα F-35 που παράγονται για την Τουρκία στην Ελλάδα", αναφέρει η YeniSafak.   

Στήριξη του αμερικανοεβραϊκού λόμπι   

Την ικανοποίηση τους για τη κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον εξέφρασαν ελληνικές και εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, η αναβάθμιση της εταιρικής σχέσης σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ικανοτήτων της Ελλάδας θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση μιας ταραχώδους περιοχής αλλά και στη προάσπιση των συμφερόντων της Δύσης.

Ο επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), Ντέιβιντ Χάρις, υπογράμμισε ότι ''η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια στρατηγικά και οικονομικά, ζωτική περιοχή για τις ΗΠΑ και φυσικά για το Ισραήλ.''

''Η τριμερής σχέση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ δημιούργησε μια ισχυρή βάση για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση μιας κατά τα άλλα ταραχώδους περιοχής. Το νέο νομοσχέδιο θα χτίσει πάνω στον προηγούμενο νόμο για την Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ικανοτήτων της Ελλάδας και των δεσμών της με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλους συμμάχους'', τόνισε ο κ. Χάρις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο το αμερικανικό Κογκρέσο εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Ως εκ τούτου προβλέπεται η ένταξη της χώρας μας στο European Recapitalization Incentive Program. Υπό αυτό το πρίσμα, το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσια στρατιωτική βοήθεια 25 εκατ. δολαρίων προς τη χώρα μας για την περίοδο μεταξύ 2022 και 2026. Επιπλέον, το νομοσχέδιο ζητά την έγκριση της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα και προβλέπει τη παροχή δανείων στην Ελλάδα τα οποία θα σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου