Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Λουκέτο σε τζαμί από Μακρόν μετά τη δολοφονία καθηγητή από τζιχαντιστή

Δε διστάζει να βάλει λουκέτο σε τζαμί ο Γάλλος πρόεδρος μετά τον φόνο γάλλου καθηγητή από τζιχαντιστή

Από την Τρίτη αποφασίστηκε το κλείσιμο του μεγάλου τζαμιού του Παντίν στη Γαλλία μετά από τον στυγνό αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμιές Πατί, ετών 46, από τον τζιχαντιστή Αμπντουλάχ Ανζόροφ,ετών 18. Η απόφαση πάρθηκε με τη λογική ότι στο εν λόγω τζαμί υποδαυλίζεται το μίσος μιας και πριν από τη δολοφονία είχε ανέβει βίντεο στο Facebook με το οποίο το τζαμί επιτίθετο φραστικά στο θύμα. 

Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «La Nouvelle Republique» έκανε γνωστό ότι δέχθηκε απειλές, λίγες ώρες αφότου αναδημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από το Charlie Hebdo. Σύμφωνα με την διεύθυνση της εφημερίδας, έχει δεχθεί πέντε απειλές στο Facebook. H αναδημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Charlie Hebdo έγινε στις 18 Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Liberation.   

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε χθες, Τετάρτη, φόρο τιμής στον καθηγητή ο οποίος αποκεφαλίστηκε.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν», τόνισε ο Μακρόν χαιρετίζοντας «έναν καθηγητή που δεν θα ξεχάσουμε», σε ομιλία του στο προαύλιο του πανεπιστημίου της Σορβόννης, στη διάρκεια μιας τελετής στην οποία παρέστησαν η οικογένεια του Πατί και περίπου άλλοι 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους αξιωματούχοι και συνάδελφοι του δολοφονηθέντα, αλλά και μαθητές του.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου