Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Νταβούτουλου: «Ο Ερντογάν είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε την Τουρκία».

Σκληρή ρητορική από τον πρώην συνεργάτη του Ερντογάν

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αρχηγός του Κόμματος του Μέλλοντος στην Τουρκία, δήλωσε ότι ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του, είναι η μεγαλύτερη «καταστροφή που έπληξε τον λαό μας», σύμφωνα με την τουρκική αντιπολιτευτική εφημερίδα Zaman.

Ο Νταβούτογλου, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ερντογάν στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει ως Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός πριν από την παραίτησή του, δήλωσε ότι η επιθυμία του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία τον έκανε να μην διστάζει να σφυρηλατήσει αφύσικες πολιτικές συμμαχίες, όπως η συμμαχία του το εθνικιστικό κόμμα του Ντολτ Μπαχτσελί.

Ο Νταβούτογλου εξήγησε στη διάσκεψη του κόμματός του στην πόλη Μερσίν της νότιας Τουρκίας, ότι ο Ερντογάν είχε δημιουργήσει συμμαχία με τέτοιες ομάδες από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, κατηγορώντας τον ότι συκοφάντησε και κατά του ίδιου.

«Ο Ερντογάν άφησε τους φίλους του που αγωνίστηκαν και πολεμούσαν μαζί του σε αντάλλαγμα για τα σύμβολα της αρχαίας Τουρκίας, και προσπαθεί να μας θάψει τώρα. Έκανε δεξί του χέρι τον Μπαχτσέλι, που ήταν ένας από τους εταίρους του πραξικοπήματος του 1997, και στα αριστερά του, τον Μπρίνικ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το πραξικόπημα του 1997 συνεχίζεται ακόμα», είπε.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη έκκληση του Ερντογάν προς τους Τούρκους να είναι υπομονετικοί με τις δυσκολίες που περνούν, ο Νταβούτογλου πρόσθεσε:

«Το έθνος θα είναι υπομονετικό. Αλλά σε ποια καταστροφή θα είναι υπομονετικοί; Εσείς, εσείς είστε η καταστροφή! Η μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε αυτούς τους ανθρώπους είναι το καθεστώς που μετέτρεψε τη χώρα σε μια καταστροφική οικογενειακή επιχείρηση».

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου