Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ : " Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιντσιρλίκ"

Η Αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον, σε συνέντευξή της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από τη βάση του Ιντσρλίκ στην Τουρκία.

Ερωτηθείσα σχετικά εάν η ΗΠΑ εξετάζουν ενδεχόμενη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ με αφορμή την χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 απάντησε ότι :

«Νομίζω ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι με δεδομένο ότι οι S-400 όχι απλά υπάρχουν αλλά λειτουργούν στην Τουρκία. Δεν νομίζω ότι έχουν παρθεί άλλες αποφάσεις πέρα από τις συγκεκριμένες κυρώσεις. Και κυρώσεις έχουν ήδη επιβληθεί με την απόσυρση των F-35.

Θα θέλαμε η Τουρκία να μπορεί να έχει τα F-35 και να μπορεί να είναι μέρος αυτών, αλλά δεν συνέβη και θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις. Αλλά μέχρι στιγμής αυτά έχουν αποφασιστεί και τίποτα παραπάνω».

Το θέμα απασχόλησε και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

«Ανησυχώ για τις συνέπειες της τουρκικής απόφασης να αναπτύξει τους S-400 και έχω εκφράσει αυτές τις ανησυχίες αρκετές φορές συμπεριλμανομένων των συναντήσεων που είχα στην Άγκυρα. Αυτό είναι ένα σύστημα που δεν μπορεί να ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ για το Ιράν. 

Και επίσης βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ ξεκάθαρα ανέφεραν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και για το λόγο αυτό έχει αποκλειστεί η Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

 

PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου