Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ο ΑΣΑΝΤ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΓ

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, αλλά και η Ρωσία, κάνουν τον τυφλό στην άμεση τουρκική ανάμειξη στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάγ, βρέθηκε ένας θαρραλέος ηγέτης που έχει δοκιμάσει στο πετσί του την τουρκική θηριωδία και μπαμπεσιά, ο πρόεδρος Μπασέρ Άσαντ της Συρίας, για να καταγγείλει δημόσια τον Ερντογάν ότι αυτός προκάλεσε την αιματηρή σύγκρουση στον Καύκασο.

Όπως αναφέρεται, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτηρίζει τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως «βασικό υποκινητή» της ανάφλεξης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε «θέατρο συγκρούσεων», με Αρμενία και Αζεμπαϊτζάν να συνεχίζουν τις εκατέρωθεν βολές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον νέο κύκλο εχθροπραξιών στην διαφιλονικούμενη περιοχή.

Η Τουρκία τέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Αζέρων, διαβεβαιώνοντας πως θα τους στηρίξει είτε το πεδίο της μάχης, είτε στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.

«Ας είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τρομοκράτες στη Συρία, υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας», σημείωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Αυτά για να…ενημερώνονται «κάποιοι» εκεί στο Βερολίνο, στην Ουάσιγκτον, αλλά και… στην Μόσχα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου