Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΥΠΕΞ Τουρκίας: "Η ΕΟΚΑ είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για εμάς".

"Λάσπη" εναντίον των νεκρών αγωνιστών της πατρίδας μας από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Με την πολυσυζητημένη επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτικής ζωής, μια ακόμη "πισώπλατη μαχαιριά" έρχεται μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ. Οι "καλοί μας γείτονες", με τον πλέον επίσημο τρόπο χαρακτηρίζουν την ηρωική Οργάνωση της ΕΟΚΑ "τρομοκρατική οργάνωση". 

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει, "Η ΕΟΚΑ, την οποία η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Θυμάται ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί".

Η ανθρωπιστική τραγωδία με εκατοντάδες αγνοουμένους που παραμένουν άταφοι εδώ και δεκαετίες στην μαρτυρική Μεγαλόνησο δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Τούρκους.

Σε άλλο σημείο της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης αναφέρουν: "H Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου γιορτάζει ακόμα την επέτειο της ίδρυσης της ΕΟΚΑ και εκδίδει γραμματόσημα στη μνήμη της, είναι μια άλλη απόδειξη ότι η νοοτροπία που θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα".

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα υπάρξει αντίδραση από ελληνικής πλευράς για την ανακοίνωση αυτή που αποτελεί τον ορισμό της σκύλευσης των νεκρών μας.

PENTAPOSTAGMA


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου