Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά από 09:00 εώς 13:00 Τηλ. Επικοινωνίας: 24310.29376

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Όταν ο Ταγός γίνεται ….άγος

Ανχης ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Διευθ. Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Το Σύνταγμα της Ελλάδος θεωρείται ως ένα εκ των πλέον φιλελεύθερων Ευρωπαϊκών Συνταγμάτων αλλά και να μην είναι, οι λαοί έχουν τους νόμους που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους, όπως είχε πει και ο αρχιτέκτων του αντίστοιχου Ελληνικού, αείμνηστος Συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Τσάτσος .

Ζητήματα πρωτοκόλλου και εφαρμοστικών διατάξεων που απορρέουν από το θεμελιώδη νόμο του Κράτους,  προέκυψαν αμέσως μετά την ψήφισή του το 1975 και έκτοτε ακολουθήθηκαν πιστά από την πλειονότητα των ταγών της Ελληνικής Πολιτείας, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις αυτές, συνήθως εμπεριείχαν έναν αέρα προοδευτισμού, έναν αέρα μετάβασης στο μέλλον, ένα βήμα στο αύριο, μια αντίδραση βρε αδελφέ στο παλιό, το παρωχημένο, το στερεότυπο.

Ποιος θέλει άλλωστε να μένει κολλημένος στο χθες και να χαρακτηρίζεται απολίθωμα ή δεινόσαυρος ή είδος προς εξαφάνιση, νομίζω ουδείς.

Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά εδώ είναι Κράτος, υπάρχουν νόμοι, υπάρχει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, υπάρχουν θεσμοί , υπάρχουν όρια, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

Όταν οποιοσδήποτε καταλαμβάνει Δημόσιο Αξίωμα είτε με εκλογή , είτε διά διορισμού οφείλει να σέβεται τα παραπάνω κα να τα τιμά. Να τα υπερασπίζεται και να τα εφαρμόζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Να προτυποποιεί συμπεριφορές και στάση ζωής διότι είναι Ταγός της Δημόσιας Ζωής.

Αν έχει αποδεχτεί το ρόλο αυτό – που συνήθως τον έχει – πρέπει και να τον υποστηρίζει. Οι προσωπικές του απόψεις για τον «αέρα» αλλαγής είναι αέρας κοπανιστός διότι εδώ έχουμε Κράτος, νόμους και πρωτόκολλα.

Αν θέλεις να τα αλλάξεις οφείλεις να ακολουθείς τη διαδικασία που προβλέπεται από τη Δημοκρατία μας και μετά…… με γειά σου με χαρά σου. Δεν θέλεις να κάθεσαι προσοχή στον Εθνικό  Ύμνο, νομοθέτησέ το , εξασφάλισε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άραξε την ώρα της ανάκρουσής του και κάπνισε……. Ναργιλέ. Μέχρι να τον αλλάξεις όμως θα σέβεσαι τους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους. Απλά πράγματα!!!!

Τα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν πρέπει να μένουν ασχολίαστα.

Ως Έλλην πολίτης πρωτίστως και ως Αξιωματικός εν αποστρατεία δευτερευόντως προσβάλλομαι όταν μου επιβάλλουν ετσιθελικές αλλαγές τελείως αντίθετα στο πρωτόκολλο και τους Νόμους του Κράτους. Από την προσβολή αυτή εκκινούμαι να γράψω αυτά τα λίγα λόγια ελπίζοντας να εισακουστούν από τα αρμόδια ώτα.

Αξιότιμη κ. ΠτΔ ως η κορωνίδα του πολιτεύματός μας οφείλετε να είστε πιο προσεκτική ειδικά σε τέτοιου είδους υψηλού συμβολισμού τελετές.

Το τιμώμενο πρόσωπο σε τέτοιες τελετές είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ διότι η ψηφοφορία που σας εξέλεξε αφορά εσάς την ίδια και ΜΟΝΟ. Η ψήφος δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να γίνει «οικογενειακή». Την Ελληνική Δημοκρατία την εκπροσωπείτε εσείς και ουδείς άλλος.

Γνωρίζετε άλλωστε, πολύ καλά την εθιμοτυπία διότι διατελέσατε και Δικαστής ανωτάτου μάλιστα επιπέδου.

Θεωρώ ατόπημα την όλη στάση σας κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και έχω το θάρρος την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου